Ratatouille je príloha francúzskej tradície, veľmi podobná talianskej caponate. Vďaka svojej chuti, obohatenej o veľa druhov zeleniny a dusenie, je dokonalou prílohou k najrôznejším druhým chodom, ktorým dodá nádych vitality.
Suroviny
- Cuketa 3
- Mrkev 3
- Zemiaky 2
- Stredne veľký baklažán 1
- Paprika 1
- Cesnak 1 strúčik
- Vavrín 3 listy
- Paprika podľa chuti
- Kari trošku
- Extra panenský olivový olej podľa chuti
- Soľ podľa chuti
Postup
1.
Začnite šúpaním mrkvy a zemiakov a čistením ostatnej zeleniny.
2.
Potom nakrájajte cuketu, zemiaky a baklažán na kocky, mrkvu na plátky a papriku na malé štvorčeky.
3.
Zapnite horúcu platňu a položte na ňu veľkú panvicu.
4.
V tomto momente pridajte niekoľko lyžíc extra panenského olivového oleja, cesnak, bobkový list, papriku a kari korenie a nechajte chute premiešať.
5.
Pridajte zemiaky a papriky a varte približne 10 minút.
6.
Teraz pridajte mrkvu, cuketu a baklažán a varte približne 40 minút.
7.
Podávajte horúce.