Zeleninové ratatouille

  • Skopírovať odkaz
Zeleninové ratatouille main image
Obtiažnosť
Nízka
Čas prípravy
25 Minúty
Čas varenia
25 Minúty
Počet porcií
4 osôb
Ratatouille je príloha francúzskej tradície, veľmi podobná talianskej caponate. Vďaka svojej chuti, obohatenej o veľa druhov zeleniny a dusenie, je dokonalou prílohou k najrôznejším druhým chodom, ktorým dodá nádych vitality.
Zeleninové ratatouille ingredients
Vegánske
Všežravé

Suroviny

  • Cuketa 3
  • Mrkev 3
  • Zemiaky 2
  • Stredne veľký baklažán 1
  • Paprika 1
  • Cesnak 1 strúčik
  • Vavrín 3 listy
  • Paprika podľa chuti
  • Kari trošku
  • Extra panenský olivový olej podľa chuti
  • Soľ podľa chuti

Postup

1. Začnite šúpaním mrkvy a zemiakov a čistením ostatnej zeleniny.
2. Potom nakrájajte cuketu, zemiaky a baklažán na kocky, mrkvu na plátky a papriku na malé štvorčeky.
3. Zapnite horúcu platňu a položte na ňu veľkú panvicu.
4. V tomto momente pridajte niekoľko lyžíc extra panenského olivového oleja, cesnak, bobkový list, papriku a kari korenie a nechajte chute premiešať.
5. Pridajte zemiaky a papriky a varte približne 10 minút.
6. Teraz pridajte mrkvu, cuketu a baklažán a varte približne 40 minút.
7. Podávajte horúce.
Súvisiace recepty