Tajomstvom prípravy dobrých cestovín je okrem varenia "al dente" aj omáčka, ktorá je si zaslúžila svoje meno. Táto omáčka z cukety a baklažánu, ktorá má rustikálnu a domácu chuť, je jednou z nich. Ideálne riešenie, ako si pripraviť vegetariánske, ale lahodné jedlo.
Suroviny
- Rajčinová omáčka 300 g
- Baklažán 1
- Cuketa 2
- Cesnak 1 strúčik
- Bazalka a majoránka niekoľko vetvičiek
- Extra panenský olivový olej 3 lyžice
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
1.
Začnite očistením a nakrájaním baklažánu a cukety na kocky.
2.
Potom položte panvicu na sporák.
3.
Teraz je čas pridať olej, cesnak a niekoľko listov, baklažán a cuketu a smažiť 3-4 minúty.
4.
Potom pridajte paradajkovú omáčku, soľ a korenie a pokračujte vo varení asi 15 minút.
5.
Po dokončení varenia odstráňte strúčik cesnaku a posypte ho lístkami bazalky a majoránky.