Vaječná omáčka s cuketou

  • Skopírovať odkaz
Vaječná omáčka s cuketou main image
Obtiažnosť
Nízka
Čas prípravy
5 Minúty
Čas varenia
20 Minúty
Počet porcií
4 osôb
Tajomstvom prípravy dobrých cestovín je okrem varenia "al dente" aj omáčka, ktorá je si zaslúžila svoje meno. Táto omáčka z cukety a baklažánu, ktorá má rustikálnu a domácu chuť, je jednou z nich. Ideálne riešenie, ako si pripraviť vegetariánske, ale lahodné jedlo.
Vaječná omáčka s cuketou ingredients
Bez lepku
Vegánske
Všežravé

Suroviny

  • Rajčinová omáčka 300 g
  • Baklažán 1
  • Cuketa 2
  • Cesnak 1 strúčik
  • Bazalka a majoránka niekoľko vetvičiek
  • Extra panenský olivový olej 3 lyžice
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

1. Začnite očistením a nakrájaním baklažánu a cukety na kocky.
2. Potom položte panvicu na sporák.
3. Teraz je čas pridať olej, cesnak a niekoľko listov, baklažán a cuketu a smažiť 3-4 minúty.
4. Potom pridajte paradajkovú omáčku, soľ a korenie a pokračujte vo varení asi 15 minút.
5. Po dokončení varenia odstráňte strúčik cesnaku a posypte ho lístkami bazalky a majoránky.
Súvisiace recepty