Rýchla rybacia polievka

  • Skopírovať odkaz
Rýchla rybacia polievka main image
Obtiažnosť
Stredna
Čas prípravy
15 Minúty
Čas varenia
0 Minúty
Počet porcií
6 osôb
Morské plody našťastie nie sú výsadou leta. V tejto rýchlej polievke nájdete krevety, malé sépie, škorpióny, gurnády a malé kalamáre. Čo v nej chýba? Silný krajec opečeného chleba, ktorý si môžete namočiť do tejto lahodnej teplej polievky.
Rýchla rybacia polievka ingredients
Bez lepku
Pescetariánska
Všežravé

Suroviny

  • Veľmi čerstvé rôzne ryby (červené ryby, gurmán, sépie, chobotnice, krevety) 1.500 kg
  • Šafrán 1/2 sáčku
  • Zeler 1 stonka
  • Mrkva Polovica
  • Pór baby cibule
  • Fenikel 1 kus
  • Zrelé a pevné rajčiny 4
  • Petržlen 1 malý zväzok
  • Extra panenský olivový olej 2 lyžice
  • Biele víno 1 pohár
  • Soľ a korenie podľa chut

Postup

1. Najprv očistite kalamáre a kalamáre; rozdeľte ich na dve časti. Krevetám odstráňte chvosty, umyte ich a odložte bokom. Rybu vyfiletujte a nakrájajte na plátky.
2. Teraz paradajky ošúpte, odstráňte semienka a dužinu nakrájajte. Zeler, pór, mrkvu a fenikel očistite a nakrájajte na kocky.
3. Na sporák postavte hrniec s 1 litrom vody, vínom a soľou, paradajkami a nakrájanou zeleninou.
4. Potom priveďte do varu, pridajte sépie a chobotnice, rybie steaky, krevety a šafran.
5. Varte 15 minút.
6. Odstavte z ohňa, posypte nasekanou petržlenovou vňaťou, trochou mletého korenia a pokvapkajte olejom.
7. Podávajte teplé, prípadne s plátkami opečeného chleba.
Súvisiace recepty