Morské plody našťastie nie sú výsadou leta. V tejto rýchlej polievke nájdete krevety, malé sépie, škorpióny, gurnády a malé kalamáre. Čo v nej chýba? Silný krajec opečeného chleba, ktorý si môžete namočiť do tejto lahodnej teplej polievky.
Suroviny
- Veľmi čerstvé rôzne ryby (červené ryby, gurmán, sépie, chobotnice, krevety) 1.500 kg
- Šafrán 1/2 sáčku
- Zeler 1 stonka
- Mrkva Polovica
- Pór baby cibule
- Fenikel 1 kus
- Zrelé a pevné rajčiny 4
- Petržlen 1 malý zväzok
- Extra panenský olivový olej 2 lyžice
- Biele víno 1 pohár
- Soľ a korenie podľa chut
Postup
1.
Najprv očistite kalamáre a kalamáre; rozdeľte ich na dve časti.
Krevetám odstráňte chvosty, umyte ich a odložte bokom.
Rybu vyfiletujte a nakrájajte na plátky.
2.
Teraz paradajky ošúpte, odstráňte semienka a dužinu nakrájajte.
Zeler, pór, mrkvu a fenikel očistite a nakrájajte na kocky.
3.
Na sporák postavte hrniec s 1 litrom vody, vínom a soľou, paradajkami a nakrájanou zeleninou.
4.
Potom priveďte do varu, pridajte sépie a chobotnice, rybie steaky, krevety a šafran.
5.
Varte 15 minút.
6.
Odstavte z ohňa, posypte nasekanou petržlenovou vňaťou, trochou mletého korenia a pokvapkajte olejom.
7.
Podávajte teplé, prípadne s plátkami opečeného chleba.