Cocottine sú malé panvice inšpirované francúzskou cocotte. Tento typ varenia umožňuje udržiavať stálu teplotu a rovnomerné šírenie tepla, ktoré zvýrazňuje chuť vajec, húb a cukety.
Suroviny
- Vajcia 4
- Huby 300 g
- Malé cukety 2
- Scalogno 1
- Petržlen a bazalka niekoľko lístkov
- Syr Emmenthal 4 plátky
- Extra panenský olivový olej 2 lyžice
- Maslo 30 g
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
1.
Očistite a nakrájajte šampióny: nakrájajte cuketu na malé kocky, ošúpte a nakrájajte šalviu.
2.
Na sporák postavíme panvicu s EVO a nakrájanou šalotkou a necháme ju podusiť, pridáme huby a cuketu a na silnom plameni ich niekoľko minút varíme dohneda, osolíme, okoreníme, odstavíme z platne a posypeme dopredu pripravenými bylinkami.
3.
Zeleninu rozdelíme do malých panvíc potretých maslom, pridáme ementál nakrájaný na malé kúsky a na každú panvicu jedno vajce.
4.
Varte na sporáku pri strednej teplote 8-10 minút.
5.
Podávajte horúce v hrnci.