Ramekiny s vajcami, hubami a cuketou

  • Skopírovať odkaz
Ramekiny s vajcami, hubami a cuketou main image
Obtiažnosť
Nízka
Čas prípravy
10 Minúty
Čas varenia
15 Minúty
Počet porcií
4 osôb
Cocottine sú malé panvice inšpirované francúzskou cocotte. Tento typ varenia umožňuje udržiavať stálu teplotu a rovnomerné šírenie tepla, ktoré zvýrazňuje chuť vajec, húb a cukety.
Ramekiny s vajcami, hubami a cuketou ingredients
Bez lepku
Vegetariánska
Všežravé

Suroviny

  • Vajcia 4
  • Huby 300 g
  • Malé cukety 2
  • Scalogno 1
  • Petržlen a bazalka niekoľko lístkov
  • Syr Emmenthal 4 plátky
  • Extra panenský olivový olej 2 lyžice
  • Maslo 30 g
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

1. Očistite a nakrájajte šampióny: nakrájajte cuketu na malé kocky, ošúpte a nakrájajte šalviu.
2. Na sporák postavíme panvicu s EVO a nakrájanou šalotkou a necháme ju podusiť, pridáme huby a cuketu a na silnom plameni ich niekoľko minút varíme dohneda, osolíme, okoreníme, odstavíme z platne a posypeme dopredu pripravenými bylinkami.
3. Zeleninu rozdelíme do malých panvíc potretých maslom, pridáme ementál nakrájaný na malé kúsky a na každú panvicu jedno vajce.
4. Varte na sporáku pri strednej teplote 8-10 minút.
5. Podávajte horúce v hrnci.
Súvisiace recepty