Sladkokyselá cuketa s píniovými orieškami, mätou a sušenými rajčinami

  • Skopírovať odkaz
Sladkokyselá cuketa s píniovými orieškami, mätou a sušenými rajčinami main image
Obtiažnosť
Nízka
Čas prípravy
5 Minúty
Čas varenia
35 Minúty
Počet porcií
4 osôb
Druhý chod, ktorý je rýchly na prípravu, ideálny na uloženie do chladničky a podávaný vlažný: zásluhu má na tom kombinácia cukru a octu, ktorá okrem toho, že dodáva jedlu príjemnú sladkokyselú chuť, pomáha jedlu aj dlhšie vydržať.
Sladkokyselá cuketa s píniovými orieškami, mätou a sušenými rajčinami ingredients
Bez lepku
Vegetariánska
Všežravé

Suroviny

  • Stredne velké cukety 6
  • Sušená rajčiny 6
  • Píniové oriešky 50 g
  • Mäta niekoľko lístkov
  • Maslo Jeden gombík
  • Extra panenský olivový olej 2 lyžice
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Vínny ocot Pol pohára
  • Cukor 2 lyžice

Postup

1. Na začiatku z cukety odstráňte špičky, umyte ju a nakrájajte na tyčinky.
2. Je čas zapnúť horúcu platňu a položiť na ňu veľkú panvicu.
3. Pridajte maslo, olivový olej, strúčik cesnaku a polovicu mäty nasekanej nožom: niekoľko minút restujte, potom pridajte píniové oriešky a cuketu.
4. Pokračujte vo varení na miernom ohni bez pokrievky za častého miešania asi 20 minút, potom pridajte soľ, korenie a sušené paradajky nakrájané na kocky.
5. Zmiešajte cukor a ocot a zalejte cukety: nechajte zmes odparovať a varte ďalších 10 minút. V prípade potreby dochuťte soľou a podávajte teplé.
Súvisiace recepty