Hrachová polievka

  • Skopírovať odkaz
Hrachová polievka main image
Obtiažnosť
Nízka
Čas prípravy
5 Minúty
Čas varenia
35 Minúty
Počet porcií
4 osôb
Hráškový krém, teplý alebo zohriaty, samotný alebo doplnený krutónmi, je ideálne jedlo na podávanie v čerstvejších jarných dňoch. Môžete ho ochutnať v čistom stave alebo s trochou kreativity: možný kombinácií je nekonečne veľa.
Hrachová polievka ingredients
Bez lepku
Vegánske
Všežravé

Suroviny

  • Čerstvý lúpaný hrach 450 g
  • Hlávkový salát 1 hlava
  • Pórek 1
  • Cesnak 1 strúčik
  • Štipľavá paprika 1 špička
  • Extra panenský olivový olej 1 dl
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Varená špargľa 100 g
  • Bazalka niekoľko lístkov

Postup

1. Najprv odstráňte poškodené listy z hlávky šalátu, potom ho umyte a nakrájajte na pásiky; očistite a nakrájajte pór na tenké plátky.
2. Potom položte hrniec na sporák.
3. Je čas pridať hrášok, nakrájaný pór a asi 3/4 litra vody.
4. Priveďte do varu a varte na miernom ohni približne 20-25 minút.
5. Po uvarení pridajte pásiky šalátu a dochuťte štipkou soli a korenia.
6. Teraz je čas zmes pomaly rozmixovať pridávaním oleja v tenkých pramienkoch a v prípade potreby ju precediť.
7. Nakoniec polievku podávajte a podľa chuti ju doplňte krutónmi alebo vyprážanými rybacím filé.
8. VARIANTA
9. Pred mixovaním môžete pridať 100 g varenej špargle a niekoľko lístkov bazalky.
Súvisiace recepty