Pyré s tymiánovou brokolicou a karfiolom

  • Skopírovať odkaz
Pyré s tymiánovou brokolicou a karfiolom main image
Obtiažnosť
Nízka
Čas prípravy
5 Minúty
Čas varenia
22 Minúty
Počet porcií
8 osôb
Ak je pravda, že nie každý má rád brokolicu a karfiol, skúste ich dať na stôl prezlečené za jemné pyré: stačí kvapka EVO a táto pochúťka si podmaní každého, aj mladšie ročníky.
Pyré s tymiánovou brokolicou a karfiolom ingredients
Bez lepku
Vegánske
Všežravé

Suroviny

  • Ružičky brokolice 500 g
  • Karfiol 500 g
  • Cesnak 1 strúčik
  • Tymián niekoľko vetvičiek
  • Extra panenský olivový olej 4 lyžice
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

1. Začnite očistením brokolice a karfiolu a odstránením najtvrdších častí stonky. Rozdeľte ich na ružičky.
2. V tejto chvíli postavte panvicu na sporák, pridajte 1 liter vody, strúčik cesnaku, niekoľko lístkov tymiánu a soľ.
3. Priveďte do varu a odstráňte strúčik cesnaku.
4. Je čas pridať ružičky brokolice a karfiolu.
5. Varte 12-15 minút do mäkka; rozmixujte ručným mixérom, pričom po troškách pridávajte olej. Teraz ju ochuťte nasekaným tymiánom a korením.
Súvisiace recepty