Štikozubec so Stredomorským Chlebom

  • Skopírovať odkaz
Štikozubec so Stredomorským Chlebom main image
Obtiažnosť
Nízka
Čas prípravy
20 Minúty
Čas varenia
Chef Plus: 11 minút
Supreme Chef: 13 minút
Počet porcií
4 osôb
Krehký šťukozubec upečený tak, aby sa na povrchu vytvorila chutná kôrka, zatiaľ čo vo vnútri zostáva šťavnatý, a to vďaka inovatívnej príprave Crisp Fry.
Štikozubec so Stredomorským Chlebom ingredients
Pescetariánska
Všežravé

Suroviny

  • Filet zo štikozubce obecného 500 g
  • Strúhanka 200 g
  • Petržlen 2 listy
  • Majoránka 2 listy
  • Bazalka 2 listy
  • Citrón 1
  • Tymián 2 listy
  • Cesnak 1 strúčik
  • Extra panenský olivový olej 4 lyžice
  • Soľ trošku
  • Biele korenie trošku

Postup

1. Nasekajte všetky bylinky, cesnak a citrónovú kôru a dajte ich do misy so strúhankou.
2. Pridajte olej, soľ a korenie.
3. Nakrájajte štikozubca na kúsky silné asi 1 prst, ktoré potom namočíte do strúhanky a pritlačte, aby sa obalili.
4. Filety položte na špeciálny tanier Crisp.
5. Tanier Crisp vložte do mikrovlnnej rúry, vyberte možnosť Fry Crisp a nastavte čas prípravy na 13 minút.
6. Po upečení podávajte so zvyšnými bylinkami, ktoré zmiešate s olejom, aby vznikol krémový dip, a ozdobte ich jedlými kvetmi.
Súvisiace recepty