Krehký šťukozubec upečený tak, aby sa na povrchu vytvorila chutná kôrka, zatiaľ čo vo vnútri zostáva šťavnatý, a to vďaka inovatívnej príprave Crisp Fry.
Suroviny
- Filet zo štikozubce obecného 500 g
- Strúhanka 200 g
- Petržlen 2 listy
- Majoránka 2 listy
- Bazalka 2 listy
- Citrón 1
- Tymián 2 listy
- Cesnak 1 strúčik
- Extra panenský olivový olej 4 lyžice
- Soľ trošku
- Biele korenie trošku
Postup
1.
Nasekajte všetky bylinky, cesnak a citrónovú kôru a dajte ich do misy so strúhankou.
2.
Pridajte olej, soľ a korenie.
3.
Nakrájajte štikozubca na kúsky silné asi 1 prst, ktoré potom namočíte do strúhanky a pritlačte, aby sa obalili.
4.
Filety položte na špeciálny tanier Crisp.
5.
Tanier Crisp vložte do mikrovlnnej rúry, vyberte možnosť Fry Crisp a nastavte čas prípravy na 13 minút.
6.
Po upečení podávajte so zvyšnými bylinkami, ktoré zmiešate s olejom, aby vznikol krémový dip, a ozdobte ich jedlými kvetmi.