Jedlo venované tým, ktorí v kuchyni radi pracujú s kvalitnými surovinami a vždy hľadajú recepty, ktoré ich zvýraznia bez toho, aby zakryli ich chuť. V tomto recepte zostáva tuniak hlavným protagonistom, zatiaľ čo zmes nahrubo nasekaných semienok a korenia prispieva k obohateniu jeho chuti.
Suroviny
- Tuniak 1 400 g filé
- Tymián niekoľko vetvičiek
- Tekvicové semienka 30 g
- Slnečnicové semienka 30 g
- Extra panenský olivový olej 2 lyžice
- Soľ a korenie podle chuti
Postup
1.
Tuniaka nakrájajte na 4 cm hrubé plátky, potrite olejom a posypte tymiánom, soľou a korením.
2.
Potom nahrubo nasekáme tekvicové a slnečnicové semienka.
3.
Potom obaľte plátky tuniaka v zmesi semienok.
4.
Potom položte na sporák horúcu platňu.
5.
Je čas ohriať sporák.
6.
Teraz je čas smažiť na ňom tuniaka počas 3 minút a obracať ho zo všetkých strán.
7.
Teraz je pripravený na krájanie a podávanie so zeleninou.