Steak z tuniaka s tymiánom, tekvicovými a slnečnicovými semienkami

  • Skopírovať odkaz
Steak z tuniaka s tymiánom, tekvicovými a slnečnicovými semienkami main image
Obtiažnosť
Nízka
Čas prípravy
8 Minúty
Čas varenia
10 Minúty
Počet porcií
4 osôb
Jedlo venované tým, ktorí v kuchyni radi pracujú s kvalitnými surovinami a vždy hľadajú recepty, ktoré ich zvýraznia bez toho, aby zakryli ich chuť. V tomto recepte zostáva tuniak hlavným protagonistom, zatiaľ čo zmes nahrubo nasekaných semienok a korenia prispieva k obohateniu jeho chuti.
Steak z tuniaka s tymiánom, tekvicovými a slnečnicovými semienkami ingredients
Bez lepku
Pescetariánska
Všežravé

Suroviny

  • Tuniak 1 400 g filé
  • Tymián niekoľko vetvičiek
  • Tekvicové semienka 30 g
  • Slnečnicové semienka 30 g
  • Extra panenský olivový olej 2 lyžice
  • Soľ a korenie podle chuti

Postup

1. Tuniaka nakrájajte na 4 cm hrubé plátky, potrite olejom a posypte tymiánom, soľou a korením.
2. Potom nahrubo nasekáme tekvicové a slnečnicové semienka.
3. Potom obaľte plátky tuniaka v zmesi semienok.
4. Potom položte na sporák horúcu platňu.
5. Je čas ohriať sporák.
6. Teraz je čas smažiť na ňom tuniaka počas 3 minút a obracať ho zo všetkých strán.
7. Teraz je pripravený na krájanie a podávanie so zeleninou.
Súvisiace recepty