Krevety a cuketové kvety tempura

  • Skopírovať odkaz
Krevety a cuketové kvety tempura main image
Obtiažnosť
Stredna
Čas prípravy
40 Minúty
Čas varenia
10 Minúty
Počet porcií
4 osôb
Japonská tradícia a talianska kuchyňa sa spájajú v tempure, suchej obalovanej zelenine s japonským pôvodom. Táto interpretácia obohacuje obe gastronomické kultúry: krevety objavujú neobvyklý súlad, zatiaľ čo klasické cuketové kvety sa stretávajú s neobvyklým cestom.
Krevety a cuketové kvety tempura ingredients
Pescetariánska
Všežravé

Suroviny

  • Krevetie chvostíky 12
  • Cuketové kvety 12
  • Vajce 1 žĺtok
  • 00 múka 80 g
  • Voda 80 g
  • Kocky ľadu podľa chuti
  • Dostatočný arašidový olej na smaženie
  • Soľ podľa chuti

Postup

1. Najprv vyšľahajte žĺtok a potom striedavo s múkou pridávajte vodu, kým nevznikne hladké cesto.
2. Cesto vložte do chladničky aspoň na pol hodiny.
3. Potom krevety očistite a umyte. Očistite tekvicové kvety, odstráňte stonku, omotajte ich okolo chvostov kreviet a upevnite ich dlhou drevenou špajdľou.
4. Teraz je čas postaviť panvicu na oheň, pridať arašidový olej a zohriať ho (180°).
5. Do cesta pridajte kocky ľadu, ponorte krevety a po niekoľkých kúskoch ich vložte do rozpáleného oleja a smažte ich dozlatista.
6. Potom ich nechajte odkvapkať na savom papieri a podávajte ich so sójovou omáčkou podľa chuti.
Súvisiace recepty