Kráľovské krevety, ananás a ľahká omáčka z gréckeho jogurtu a avokáda: tropické spojenie, ktoré prenesie vaše zmysly na karibskú pláž. Ideálny recept, ktorý sa skvelo hodí ako aperitív alebo druhý chod, napríklad práve počase letných večerov.
Suroviny
- Krevety 12
- Limetka 2
- Bobkové listy 8
- Extra panenský olivový olej
- Polovica ananásu
- Soľ podľa chuti
- - Príprava avokádovej omáčky:
- Jedno zrelé avokádo 1
- Grécky jogurt 120 g
- Mäta niekoľko lístkov
- Extra panenský olivový olej 1 lyžica
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup
1.
Na začiatku krevety zbavte škrupín, vykostite ich a opláchnite pod tečúcou vodou.
2.
Potom ich na 30 minút naložte do marinády z limetkovej šťavy, lyžice extra panenského olivového oleja, soli a korenia.
3.
Ananás očistite a nakrájajte na malé mesiačiky.
4.
Je čas napichnúť krevety na špíz a striedavo ich ozdobiť bobkovými listami, plátkami limetky a ananásu.
5.
Teraz zapnite sporák a položte naň horúcu platňu.
Špízy pečte na vysokom ohni niekoľko minút z každej strany.Potom ich prikryte a vložte do rúry.
6.
Nakoniec je čas podávať špízy poliate omáčkou, ktorú získate rozmixovaním avokáda spolu s gréckym jogurtom, niekoľkými lístkami mäty, soľou, korením a lyžicou extra panenského olivového oleja.