Krevetové špízy s limetkou a ananásom a avokádovou salsou

  • Skopírovať odkaz
Krevetové špízy s limetkou a ananásom a avokádovou salsou main image
Obtiažnosť
Nízka
Čas prípravy
40 Minúty
Čas varenia
10 Minúty
Počet porcií
4 osôb
Kráľovské krevety, ananás a ľahká omáčka z gréckeho jogurtu a avokáda: tropické spojenie, ktoré prenesie vaše zmysly na karibskú pláž. Ideálny recept, ktorý sa skvelo hodí ako aperitív alebo druhý chod, napríklad práve počase letných večerov.
Krevetové špízy s limetkou a ananásom a avokádovou salsou ingredients
Bez lepku
Pescetariánska
Všežravé

Suroviny

  • Krevety 12
  • Limetka 2
  • Bobkové listy 8
  • Extra panenský olivový olej
  • Polovica ananásu
  • Soľ podľa chuti
  • - Príprava avokádovej omáčky:
  • Jedno zrelé avokádo 1
  • Grécky jogurt 120 g
  • Mäta niekoľko lístkov
  • Extra panenský olivový olej 1 lyžica
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup

1. Na začiatku krevety zbavte škrupín, vykostite ich a opláchnite pod tečúcou vodou.
2. Potom ich na 30 minút naložte do marinády z limetkovej šťavy, lyžice extra panenského olivového oleja, soli a korenia.
3. Ananás očistite a nakrájajte na malé mesiačiky.
4. Je čas napichnúť krevety na špíz a striedavo ich ozdobiť bobkovými listami, plátkami limetky a ananásu.
5. Teraz zapnite sporák a položte naň horúcu platňu. Špízy pečte na vysokom ohni niekoľko minút z každej strany.Potom ich prikryte a vložte do rúry.
6. Nakoniec je čas podávať špízy poliate omáčkou, ktorú získate rozmixovaním avokáda spolu s gréckym jogurtom, niekoľkými lístkami mäty, soľou, korením a lyžicou extra panenského olivového oleja.
Súvisiace recepty