More a zem sa stretávajú v jemnej chlebovej kôrke: dokonalý spôsob, ako zvýrazniť chuť parmice a dodať chuť ostatnej zelenine.
Suroviny
- Filety z parmice červenej 320 g
- Zelenina (baklažán, mrkva, cuketa) 300 g
- Vajce 2
- Chlebové tyčinky 200 g
- Biela múka podľa chuti
- Arašidový olej na smaženie veľa
- Soľ podľa chuti
Postup
1.
Na začiatok rozšľahajte v miske vajce, ponorte do neho filety z červenej parmice a nechajte odkvapkať prebytočné množstvo.
2.
Teraz nakrájajte chlebové tyčinky a obaľte filé v zmesi.
3.
Baklažán, mrkvu a cuketu očistite a nakrájajte na tyčinky.
4.
Teraz dajte na sporák panvicu s olejom.
5.
Zohrejte ju na 180 °C
6.
V tejto chvíli ponorte do oleja vždy niekoľko filetov z červenej parmice, a keď získajú zlatohnedú farbu, osušte ich a položte na savý papier.
7.
Potom zeleninu rýchlo poprášte múkou a osmažte ju.
8.
Nakoniec filé a zeleninu posypte soľou a podávajte horúce.