Lahodné predjedlo alebo chutný samostatný chod, ktorý je možné jednoducho popísať ako neodolateľný slaný koláč z lososa, cukety a syru robiola.
Suroviny
- Lístkové cesto, rozvaľkané 120 g
- Údený losos 50 g
- Cuketa 2
- Robiola (taliansky mäkký syr) 120 g
- Vajce 2
- Bazalka 1 list
- Tymián 1 list
- Cesnak 1/2 strúčika
- Pažítka 1 list
- Mäta 1 list
- Biele korenie trošku
Postup
1.
Všetky bylinky jemne nasekajte a dajte ich do misy.
2.
Pridajte syr robiola, vajce, soľ, korenie a nakrájaného lososa.
3.
Pridajte cuketu nakrájanú na tenké plátky.
4.
Lístkovým cestom vyložte tanier Crisp potom, čo odstránite papier, ktorým bol zabalený.
5.
Naplňte ho plnkou a okraje zahnite dovnútra.
6.
Vložte do mikrovlnnej rúry, zvoľte varenie s ventilátorom a nastavte teplotu na 190 °C na 25 minút.
7.
Po uvarení vyberte z mikrovlnnej rúry, nakrájajte na kolieska, ozdobte pomocou klieští jedlými kvetmi a čerstvými bylinkami a podávajte.