Mečúň v mandlovej kruste

  • Skopírovať odkaz
Mečúň v mandlovej kruste main image
Obtiažnosť
Nízka
Čas prípravy
8 Minúty
Čas varenia
10 Minúty
Počet porcií
4 osôb
Drobené mandle uzatvárajú mečúňa do chrumkavej škrupiny, bez toho, aby zakryli jeho chuť. Tento recept ponúka zaujímavú alternatívu k obvyklej príprave na grile, s ktorou však zdieľa svoju jednoduchosť.
Mečúň v mandlovej kruste ingredients
Pescetariánska
Všežravé

Suroviny

  • Mečúň 4 plátky
  • Pomarančová kôra 1
  • Nasekané mandle 100 g
  • Chlieb z tvrdej pšenice 2 plátky
  • Syr Pecorino 2 lyžice
  • Mäta niekoľko lístkov
  • Majoránka niekoľko vetvičiek
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

1. Na začiatok dajte do mixéra chlieb bez kôrky, mandle, mätu, majoránku, pomarančovú kôru a syr. Mixujte, kým zmes nie je hladká.
2. Potom opečte plátky mečúňa s aromatickou zmesou strúhanky.
3. Zapnite horúcu platňu a potrite ju niekoľkými lyžicami extra panenského olivového oleja.
4. Nakoniec plátky mečúňa niekoľko minút opečte z každej strany na strednom ohni a posypte soľou a korením
Súvisiace recepty