Babaganoush

  • Skopírovať odkaz
Babaganoush main image
Obtiažnosť
Nízka
Čas prípravy
15 Minúty
Čas varenia
25 Minúty
Počet porcií
4 osôb
Z jednoduchej ingrediencie, akou je baklažán, sa správnou kombináciou byliniek a korenín stane niečo jedinečné, čo pri ochutnávaní tohto jednoduchého, ale zaujímavého receptu vytvorí kolotoč zážitkov.
Babaganoush ingredients
Vegánske
Vegetariánska
Pescetariánska
Všežravé

Suroviny

  • Baklažán 600 g
  • Rasca 1/2 čajovej lyžičky
  • Kurkuma 1/2 čajovej lyžičky
  • Kôpor 1 štipka
  • Koriander 1 štipka
  • Petržlenová vňať 1 štipka
  • Slnečnicový olej 4 polievkové lyžice
  • Pražený sezam 1 polievková lyžica
  • Soľ
Babaganoush - video cover

Postup

1. Baklažány rozrežte pozdĺžne na štvrtiny a položte ich na vhodný tanier na varenie v mikrovlnnej rúre.
2. Korenie zmiešajte v miske
3. Baklažán pokvapkajte olejom a posypte korením.
1. Babaganoush - step1
2. Babaganoush - step2
3. Babaganoush - step3
4. Nastavte varenie s funkciou ventiláciou na 200 °C a čas na 25 minút.
5. Vložte baklažán a stlačením tlačidla Start spustite varenie
6. Medzitým nasekáme koriander, kôpor a petržlenovú vňať.
4. Babaganoush - step4
5. Babaganoush - step5
6. Babaganoush - step6
7. Keď je baklažán upečený, vyberte ho z rúry a nechajte vychladnúť.
8. Lyžicou odstráňte dužinu zo šupky
9. Rozdrvte vidličkou, aby ste získali zrnitú kašu
7. Babaganoush - step7
8. Babaganoush - step8
9. Babaganoush - step9
10. Pridajte nasekané bylinky a preložte do misky
11. Posypte opečenými sezamovými semienkami a podávajte s plátkami chleba.
10. Babaganoush - step10
11. Babaganoush - step11
Súvisiace recepty