Teľacie kolienko s pomarančom a rozmarínom

  • Skopírovať odkaz
Teľacie kolienko s pomarančom a rozmarínom main image
Obtiažnosť
Stredna
Čas prípravy
10 Minúty
Čas varenia
140 Minúty
Počet porcií
6 osôb
Bohatý a chuťovo výrazný druhý chod, kde chutné mäso teľacieho stehna zjemňuje svieža vôňa pomaranča. Vyskúšajte ho k zimnému obedu: jeho neodbytná vôňa vám hneď roztancuje chuťové poháriky.
Teľacie kolienko s pomarančom a rozmarínom ingredients
Bez lepku
Všežravé

Suroviny

  • Teľacie koleno 1
  • Biele víno 2 dl
  • Pomaranč 1
  • Maslo 20 g
  • Cibuľa 1
  • Stonka zeleru 1
  • Mrkva 1
  • Rozmarín 2 vetvičky
  • Soľ a korenie

Postup

1. Na predjedlo očistite a nakrájajte mrkvu, zeler a cibuľu na kocky; odstráňte pomarančovú kôru (len oranžovú časť) a odložte ju bokom, vytlačte šťavu.
2. Potom dajte na sporák hrniec s 1,5 litra vody, pridajte šunku a soľ a priveďte do varu. Odstráňte penu, ktorá sa vytvorí na povrchu
3. Potom pridajte všetky prísady a varte 2 hodiny, pričom vodu nechajte odpariť a v poslednej fáze varenia šunku otočte.
4. Je čas vybrať šunku a scediť tekutinu z varenia.
5. Nakoniec podávajte s dusenou zeleninou.
Súvisiace recepty