Bohatý a chuťovo výrazný druhý chod, kde chutné mäso teľacieho stehna zjemňuje svieža vôňa pomaranča. Vyskúšajte ho k zimnému obedu: jeho neodbytná vôňa vám hneď roztancuje chuťové poháriky.
Suroviny
- Teľacie koleno 1
- Biele víno 2 dl
- Pomaranč 1
- Maslo 20 g
- Cibuľa 1
- Stonka zeleru 1
- Mrkva 1
- Rozmarín 2 vetvičky
- Soľ a korenie
Postup
1.
Na predjedlo očistite a nakrájajte mrkvu, zeler a cibuľu na kocky; odstráňte pomarančovú kôru (len oranžovú časť) a odložte ju bokom, vytlačte šťavu.
2.
Potom dajte na sporák hrniec s 1,5 litra vody, pridajte šunku a soľ a priveďte do varu. Odstráňte penu, ktorá sa vytvorí na povrchu
3.
Potom pridajte všetky prísady a varte 2 hodiny, pričom vodu nechajte odpariť a v poslednej fáze varenia šunku otočte.
4.
Je čas vybrať šunku a scediť tekutinu z varenia.
5.
Nakoniec podávajte s dusenou zeleninou.