Typické jesenné jedlo formou aj ingredienciami. Neobvyklá kombinácia tekvice a gaštanov je vlastnej typická pre francúzsku kuchyňu. Chrumkavá slanina vyvažuje sladkosť základných ingrediencií a dodáva tomuto receptu správnu rovnováhu chutí.
Suroviny
- Tekvica 500 g
- Gaštany 200 g
- Cesnak 1 strúčik
- Tymián niekoľko vetvičiek
- Extra panenský olivový olej podle chuti
- Soľ a korenie podľa chuti
- Chrumkavá slanina 100 g
Postup
1.
Začnite tým, že očistenú, zbavenú jadierok a olúpanú tekvicu vložíte do veľkého hrnca spolu s olúpanými gaštanmi, strúčikom cesnaku, štipkou soli, polovicou olúpaného tymiánu, dvoma lyžicami extra panenského olivového oleja a približne jedným litrom vody.
2.
Potom zapnite sporák, postavte naň hrniec a varte na miernom ohni, kým sa tekvica nerozpadne a gaštany nezmäknú.
3.
V tomto momente ju rozmixujte ručným mixérom, pridajte kvapku extra panenského olivového oleja, čerstvý tymián a korenie a podávajte v miskách s chrumkavou slaninou.