Tekvicová polievka

  • Skopírovať odkaz
Tekvicová polievka main image
Obtiažnosť
Nízka
Čas prípravy
10 Minúty
Čas varenia
0 Minúty
Počet porcií
4 osôb
Typické jesenné jedlo formou aj ingredienciami. Neobvyklá kombinácia tekvice a gaštanov je vlastnej typická pre francúzsku kuchyňu. Chrumkavá slanina vyvažuje sladkosť základných ingrediencií a dodáva tomuto receptu správnu rovnováhu chutí.
Tekvicová polievka ingredients
Bez lepku
Všežravé

Suroviny

  • Tekvica 500 g
  • Gaštany 200 g
  • Cesnak 1 strúčik
  • Tymián niekoľko vetvičiek
  • Extra panenský olivový olej podle chuti
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Chrumkavá slanina 100 g

Postup

1. Začnite tým, že očistenú, zbavenú jadierok a olúpanú tekvicu vložíte do veľkého hrnca spolu s olúpanými gaštanmi, strúčikom cesnaku, štipkou soli, polovicou olúpaného tymiánu, dvoma lyžicami extra panenského olivového oleja a približne jedným litrom vody.
2. Potom zapnite sporák, postavte naň hrniec a varte na miernom ohni, kým sa tekvica nerozpadne a gaštany nezmäknú.
3. V tomto momente ju rozmixujte ručným mixérom, pridajte kvapku extra panenského olivového oleja, čerstvý tymián a korenie a podávajte v miskách s chrumkavou slaninou.
Súvisiace recepty