Smažené placky z chlebového cesta s mozzarellou a slaninou

  • Skopírovať odkaz
Smažené placky z chlebového cesta s mozzarellou a slaninou main image
Obtiažnosť
Stredna
Čas prípravy
15 Minúty
Čas varenia
15 Minúty
Počet porcií
10 osôb
Mozzarella a pancetta: v prvom prípade sladká a mäkká, v druhom chrumkavá a aromatická. Ich jemný kontrast robí zo srdca týchto lievancov príjemný objav. Jediná vada tohto jedla? Jedno vedie k druhému.
Smažené placky z chlebového cesta s mozzarellou a slaninou ingredients
Všežravé

Suroviny

  • 00 múka 300 g
  • Slanina 80 g
  • Pivovarské kvasnice 8 g
  • Soľ 2 čajové lyžičky
  • Cukor 1 čajová lyžička
  • Mozzarella 100 g
  • Extra panenský olivový olej 3 lyžičky
  • Voda podľa chuti
  • Arašidový olej

Postup

1. Na prípravu kvásku zmiešajte múku, rozdrobené droždie, soľ, cukor, olej a toľko vody, aby vzniklo mäkké cesto: 10 minút intenzívne mieste na pomúčenej doske a potom nechajte cesto kysnúť na teplom a suchom mieste 2 hodiny. 
2. V tejto chvíli cesto rozdeľte na 10 častí a bez ďalšieho miesenia z každej časti rýchlo vytvorte guľu, do jej stredu vložte trochu mozzarelly a nadrobno nakrájanú slaninu.
3. Guľky cesta odložte na tridsať minút pri izbovej teplote a mimo akéhokoľvek prievanu.
4. Potom zapnite sporák a položte naň pekáč s veľkým množstvom arašidového oleja; zohrejte ho na 180°.
5. Guľky z cesta opečte dozlatista, osušte na papierových utierkach a jedzte ich ešte horúce.
Súvisiace recepty