Mozzarella a pancetta: v prvom prípade sladká a mäkká, v druhom chrumkavá a aromatická. Ich jemný kontrast robí zo srdca týchto lievancov príjemný objav. Jediná vada tohto jedla? Jedno vedie k druhému.
Suroviny
- 00 múka 300 g
- Slanina 80 g
- Pivovarské kvasnice 8 g
- Soľ 2 čajové lyžičky
- Cukor 1 čajová lyžička
- Mozzarella 100 g
- Extra panenský olivový olej 3 lyžičky
- Voda podľa chuti
- Arašidový olej
Postup
1.
Na prípravu kvásku zmiešajte múku, rozdrobené droždie, soľ, cukor, olej a toľko vody, aby vzniklo mäkké cesto: 10 minút intenzívne mieste na pomúčenej doske a potom nechajte cesto kysnúť na teplom a suchom mieste 2 hodiny.
2.
V tejto chvíli cesto rozdeľte na 10 častí a bez ďalšieho miesenia z každej časti rýchlo vytvorte guľu, do jej stredu vložte trochu mozzarelly a nadrobno nakrájanú slaninu.
3.
Guľky cesta odložte na tridsať minút pri izbovej teplote a mimo akéhokoľvek prievanu.
4.
Potom zapnite sporák a položte naň pekáč s veľkým množstvom arašidového oleja; zohrejte ho na 180°.
5.
Guľky z cesta opečte dozlatista, osušte na papierových utierkach a jedzte ich ešte horúce.