Smažená focaccia s baklažánom, bazalkou a rajčinami

  • Skopírovať odkaz
Smažená focaccia s baklažánom, bazalkou a rajčinami main image
Obtiažnosť
Stredna
Čas prípravy
20 Minúty
Čas varenia
45 Minúty
Počet porcií
4 osôb
Na prípravu iného aperitívu, než je obvyklé, stačí skutočne málo. V tomto rýchlom recepte sa v dvoch vrstvách mäkkého chleba focaccia skrýva aromatická zeleninová plnka, prvá z mnohých možných plniek, s ktorými môžete experimentovať.
Smažená focaccia s baklažánom, bazalkou a rajčinami ingredients
Vegetariánska
Všežravé

Suroviny

  • 00 múka 500 g
  • Mlieko 180 ml
  • Voda 80 ml
  • Extra panenský olivový olej 3 lyžice
  • Sušené droždie na slané koláče 1 sáčok
  • Cukor 1 čajová lyžička
  • Soľ 2 čajové lyžičky
  • Pripravíme si náplň:
  • Stredne veľké baklažány 2
  • Cherry rajčiny 200 g
  • Bazalka 1 malý zväzok
  • Parmezán 50 g
  • Extra panenský olivový olej podľa chuti

Postup

1. Na začiatku umyte baklažány, odstráňte stonky a nakrájajte ich na kocky s priemerom 1 cm. Posypte ich soľou, asi hodinu ich poťte pod závažím, potom ich opláchnite pod tečúcou vodou a naklepte, aby ste odstránili vodu. Potom umyte paradajky a nakrájajte ich na mesiačiky.
2. V tejto chvíli dajte na panvicu s nepriľnavým povrchom veľké množstvo extra panenského olivového oleja, a keď je horúci, pridajte kocky baklažánu. Varte na miernom ohni za stáleho miešania približne 25 minút. Teraz je čas pridať paradajky a bazalku a variť 5-10 minút. Zeleninu odložte na tanier.
3. Pristúpte k príprave cesta: v miske zmiešajte múku s mliekom izbovej teploty, vodou, soľou, cukrom, práškom do pečiva a olejom, aby ste vypracovali mäkké, ale pevné cesto. Odstavte na približne 20 minút.
4. Potom cesto rozdeľte na dve polovice, jednu väčšiu ako druhú, a každú z nich rozvaľkajte valčekom. Panvicu s nepriľnavým povrchom, ktorú ste predtým použili, zľahka vymastite a zapnite sporák. Najväčší plát cesta položte na dno panvice, zalejte ním baklažán a posypte parmezánom. Potom ho prikryte druhým plátom cesta a pevným spojením okrajov focacciu uzavrite.
5. Prikryte pokrievkou a pečte 7 minút z každej strany. Podávajte horúce.
Súvisiace recepty