Škoricová čokoláda

  • Skopírovať odkaz
Škoricová čokoláda main image
Obtiažnosť
Nízka
Čas prípravy
2 Minúty
Čas varenia
5 Minúty
Počet porcií
4 osôb
Najväčšia klasika zo zimných pochúťok, ktorá zahreje chladné popoludnie v objatí čokolády. Lákavé občerstvenie, ktoré je dokonca zdravé: škorica so svojou štipľavou vôňou je prírodným liekom proti prvému prechladnutiu v sezóne.
Škoricová čokoláda ingredients
Bez lepku
Vegetariánska
Všežravé

Suroviny

  • Cukor 6 rovných lyžíc
  • Kukuričná múka 6 kopcovitých lyžíc
  • Nesladený kakaový prášok 6 kopcovitých lyžíc
  • Horúca čokoláda 100 g
  • Škoricový prášok podľa chuti
  • Mlieko podľa chuti

Postup

1. Použite nôž, ktorým nahrubo nasekáte čokoládu a vložíte ju do mixéru s cukrom, kukuričným škrobom, škoricou a kakaom: nechajte mixér v prevádzke, kým sa zmes nepremení na jemný prášok.
2. Zapnite sporák.
3. Postavte na sporák panvicu, do zmesi nalejeme 800 ml mlieka a varíme, pokiaľ sa zmes nerozvarí a čokoláda sa nestane hustou a krémovou. Konzumujte horúce.
Súvisiace recepty