Najväčšia klasika zo zimných pochúťok, ktorá zahreje chladné popoludnie v objatí čokolády. Lákavé občerstvenie, ktoré je dokonca zdravé: škorica so svojou štipľavou vôňou je prírodným liekom proti prvému prechladnutiu v sezóne.
Suroviny
- Cukor 6 rovných lyžíc
- Kukuričná múka 6 kopcovitých lyžíc
- Nesladený kakaový prášok 6 kopcovitých lyžíc
- Horúca čokoláda 100 g
- Škoricový prášok podľa chuti
- Mlieko podľa chuti
Postup
1.
Použite nôž, ktorým nahrubo nasekáte čokoládu a vložíte ju do mixéru s cukrom, kukuričným škrobom, škoricou a kakaom: nechajte mixér v prevádzke, kým sa zmes nepremení na jemný prášok.
2.
Zapnite sporák.
3.
Postavte na sporák panvicu, do zmesi nalejeme 800 ml mlieka a varíme, pokiaľ sa zmes nerozvarí a čokoláda sa nestane hustou a krémovou. Konzumujte horúce.