Šafránová omáčka s cuketou a slaninou

  • Skopírovať odkaz
Šafránová omáčka s cuketou a slaninou main image
Obtiažnosť
Nízka
Čas prípravy
5 Minúty
Čas varenia
30 Minúty
Počet porcií
4 osôb
Farba šafránu, údená chuť špečáikov a sviežosť cukety sa mieša v omáčke, ktorá je pastvou pre oči a potešením pre chuťové poháriky. Vyskúšajte ju s cestovinami krátkeho tvaru, ako rýchly a lahodný prvý chod.
Šafránová omáčka s cuketou a slaninou ingredients
Všežravé

Suroviny

  • Cestoviny Penne 300 g
  • Na kocky nakrájaná šunka alebo slanina 80 g
  • Stredne veľké cukety 5
  • Smotana na varenie 200 ml
  • Tymián niekoľko vetvičiek
  • Šafrán 1 sáčok
  • Extra panenský olivový olej podľa chuti
  • Polovina šalotky
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

1. Je čas odstrániť špičky z cukiet, umyť ich a nakrájať na polmesiačiky. Potom nakrájajte šalotku
2. Potom zapnite sporák. Dajte na ňu veľkú nepriľnavú panvicu, pokvapkajte ju extra panenským olivovým olejom, a keď sa zohreje, pridajte šalotku.
3. V tomto momente zohrievajte asi dve minúty, potom pridajte slaninu: varte na strednom ohni 10 minút, potom pridajte cuketu a pokračujte vo varení asi 15 minút, tiež dochuťte soľou a korením.
4. Šafran rozpustite v smotane na varenie a pridajte k cuketám: prehrejte a ochuťte tymiánom.
5. Je čas uvariť cestoviny penne al dente a ochutiť ich omáčkou.
Súvisiace recepty