Farba šafránu, údená chuť špečáikov a sviežosť cukety sa mieša v omáčke, ktorá je pastvou pre oči a potešením pre chuťové poháriky. Vyskúšajte ju s cestovinami krátkeho tvaru, ako rýchly a lahodný prvý chod.
Suroviny
- Cestoviny Penne 300 g
- Na kocky nakrájaná šunka alebo slanina 80 g
- Stredne veľké cukety 5
- Smotana na varenie 200 ml
- Tymián niekoľko vetvičiek
- Šafrán 1 sáčok
- Extra panenský olivový olej podľa chuti
- Polovina šalotky
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
1.
Je čas odstrániť špičky z cukiet, umyť ich a nakrájať na polmesiačiky.
Potom nakrájajte šalotku
2.
Potom zapnite sporák.
Dajte na ňu veľkú nepriľnavú panvicu, pokvapkajte ju extra panenským olivovým olejom, a keď sa zohreje, pridajte šalotku.
3.
V tomto momente zohrievajte asi dve minúty, potom pridajte slaninu: varte na strednom ohni 10 minút, potom pridajte cuketu a pokračujte vo varení asi 15 minút, tiež dochuťte soľou a korením.
4.
Šafran rozpustite v smotane na varenie a pridajte k cuketám: prehrejte a ochuťte tymiánom.
5.
Je čas uvariť cestoviny penne al dente a ochutiť ich omáčkou.