S týmto receptom je čas na vašej strane: aj na poslednú chvíľu a s niekoľkými ingredienciami môžete priniesť na stôl úspešný druhý chod, obzvlášť ak použijete jemnú chuť póru, ktorý je tak delikátny, že sa všetci zhodnú.
Suroviny
- Bravčová panenka 400 g
- Čistý pór blanšírovaný vo vode 200 g
- Slanina 80 g
- Rozmarín a šalvia niekoľko vetvičiek
- Extra panenský olivový olej 1 lyžica
- Biele víno 2 dl
- Cesnak 1 strúčik
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
1.
Najprv nakrájajte chrbát na plátky a odstráňte všetky tučné časti. Potom nasekajte niekoľko lístkov rozmarínu a šalvie.
2.
V tejto fáze každý plátok trochu okoreníme, osolíme, okoreníme, posypeme nasekanými bylinkami, do stredu vložíme kúsok póru a zvinieme.
3.
Každú rolku zabalíme do plátku slaniny a upevníme špáradlom.
4.
Potom položte panvicu na sporák.
5.
Potom pridajte mierne roztlačený cesnak, niekoľko lístkov šalvie a rozmarínu a zahrejte.
6.
Je čas pridať rolády a nechať ich dobre opekať zo všetkých strán, pričom ich osolíme a okoreníme.
7.
Potom pridajte biele víno, nechajte polovicu odpariť, zalejte trochou vody a varte 10 minút s pokrievkou. Podávajte horúce.