Pečené morčacie mäso so špenátom a citrónom

  • Skopírovať odkaz
Pečené morčacie mäso so špenátom a citrónom main image
Obtiažnosť
Stredna
Čas prípravy
15 Minúty
Čas varenia
60 Minúty
Počet porcií
6 osôb
Morčacie mäso patrí k najľahšiemu mäsu, a práve preto, že je tak jemné, je dôležité vybrať k nemu správnej ingrediencie. S touto kombináciou citróna, špenátu a vlašských orechov máte istotu, že sa na váš stôl dostane vyvážená a chuťovo výrazná pečienka.
Pečené morčacie mäso so špenátom a citrónom ingredients
Bez lepku
Všežravé

Suroviny

  • Morčacie prsia nakrojené na plocho, v štýle motýľa 1
  • Slanina 150 g
  • Vláknitý syr typu Edam 70 g
  • Varený a dobre odkvapkaný špenát 500 g
  • Kôra z dvoch citrónov
  • Vlašské orechy 100 g
  • Šalvia a rozmarín podľa chuti
  • Biele víno Pol pohára
  • Cesnak 1 strúčik
  • Sol a korenie podľa chuti

Postup

1. Najprv moriaka posypte soľou a korením.
2. Teraz ho naplňte špenátom, nasekanými orechmi, nastrúhaným citrónom a syrom Edam.
3. Potom prsia zrolujte a otočte okolo seba, omotajte slaninou a uviažte šnúrkou na varenie.
4. V tejto chvíli zapnite sporák a postavte naň priestorný pekáč s vysokým okrajom.
5. Je čas zaliať ich extra panenským olivovým olejom, strúčikom cesnaku, šalvicou a rozmarínom.
6. Na strednom ohni nechajte ingrediencie dobre premiešať a potom na aromatickú zmes položte prsia.
7. V tejto chvíli mäso zo všetkých strán opečte, zalejte bielym vánom a nechajte odpariť, potom osoľte, okoreňte a prikryte.
8. Varte na strednom ohni asi 50 minút a posledných 10 minút nechajte pekáč odkrytý.
Súvisiace recepty