Krehké grilované plátky hovädzej sviečkovej, dokonale prepečené a podávané s jemným hráškom na smotane a so zemiakmi.
Suroviny
- Hovädzia sviečková 700 g
- Maslo 50 g
- Rozmarín 2 vetvičky
- Badyán 2
- Borievka 1 lyžica
- Čerstvý hrach 200 g
- Zemiaky 150 g
- Extra panenský olivový olej 4 lyžice
- Čierne korenie trošku
Postup
1.
Naplňte dno parného hrnca vodou až po uvedenú úroveň. Vložte košík a pridajte hrášok a zemiaky nakrájané na tenké plátky. Prikryte pokrievkou a pečte v mikrovlnnej rúre, nastavenej na režim varenia v pare pri výkone 750 W počas 6 minút.
2.
Do misy dajte olej, rozmarín, borievku, badyán, soľ a korenie.
3.
Medailónky zo sviečkovej nechajte pol hodiny marinovať v oleji a korení v chladničke.
4.
Vložte prázdny tanier Crisp do mikrovlnnej rúry a nastavte ju na 2 minúty na Crisp, aby sa dopredu ohrial. Vyberte ho z mikrovlnnej rúry a opatrne naň položte sviečkovú.
5.
Vyberte tanier Crisp z mikrovlnnej rúry a opatrne naň položte sviečkovú.
6.
Vložte tanier Crisp naspäť do mikrovlnnej rúry a pokračujte v príprave, nastavte ho na Crisp na ďalšie 4 minúty.
7.
Keď je hotová, vyberte sviečkovú a nakrájajte ju na pásiky.
8.
Ozdobte ju tak, že na dno taniera položíte lyžicou hrášok na smotane (maslo a rozmixovaný hrášok) a zemiaky, potom pridajte surový hrášok a podávajte.
9.
Ozdobte farebnými jedlými kvetmi.