Pečená Hovädzia Sviečková so Surovým Hráškom

  • Skopírovať odkaz
Pečená Hovädzia Sviečková so Surovým Hráškom main image
Obtiažnosť
Nízka
Čas prípravy
20 Minúty
Čas varenia
Chef Plus: 6 minút Crisp + 6 minút varenie hrášku v pare.
Supreme Chef: 8 minút Crisp + 6 minút varenie hrášku v pare.
Počet porcií
4 osôb
Krehké grilované plátky hovädzej sviečkovej, dokonale prepečené a podávané s jemným hráškom na smotane a so zemiakmi.
Pečená Hovädzia Sviečková so Surovým Hráškom ingredients
Bez lepku
Všežravé

Suroviny

  • Hovädzia sviečková 700 g
  • Maslo 50 g
  • Rozmarín 2 vetvičky
  • Badyán 2
  • Borievka 1 lyžica
  • Čerstvý hrach 200 g
  • Zemiaky 150 g
  • Extra panenský olivový olej 4 lyžice
  • Čierne korenie trošku

Postup

1. Naplňte dno parného hrnca vodou až po uvedenú úroveň. Vložte košík a pridajte hrášok a zemiaky nakrájané na tenké plátky. Prikryte pokrievkou a pečte v mikrovlnnej rúre, nastavenej na režim varenia v pare pri výkone 750 W počas 6 minút.
2. Do misy dajte olej, rozmarín, borievku, badyán, soľ a korenie.
3. Medailónky zo sviečkovej nechajte pol hodiny marinovať v oleji a korení v chladničke.
4. Vložte prázdny tanier Crisp do mikrovlnnej rúry a nastavte ju na 2 minúty na Crisp, aby sa dopredu ohrial. Vyberte ho z mikrovlnnej rúry a opatrne naň položte sviečkovú.
5. Vyberte tanier Crisp z mikrovlnnej rúry a opatrne naň položte sviečkovú.
6. Vložte tanier Crisp naspäť do mikrovlnnej rúry a pokračujte v príprave, nastavte ho na Crisp na ďalšie 4 minúty.
7. Keď je hotová, vyberte sviečkovú a nakrájajte ju na pásiky.
8. Ozdobte ju tak, že na dno taniera položíte lyžicou hrášok na smotane (maslo a rozmixovaný hrášok) a zemiaky, potom pridajte surový hrášok a podávajte.
9. Ozdobte farebnými jedlými kvetmi.
Súvisiace recepty