Keď hovoríme o pudingoch, ako prvý nás napadne pannacotta, puding, ktorý sa zrodil v Piemonte, ale dnes je preslávený po celom svete. To však neznamená, že už nemôže ohromiť: na vytvorenie lahodnej verzie stači jedna lyžička instantnej kávy.
Suroviny
- Vysokotučná smotana 1/2 l
- Cukor 80 g
- Rozpustná káva 1 lyžica
- Želatinové listy 10 g
- Kardamonové lusky 2
- Vanilka 1 fazuľa
- Oblátky
Postup
1.
Začnite zmäkčením plátkov želatíny v studenej vode.
2.
Potom položte panvicu na sporák.
3.
V tomto momente nalejte do hrnca smotanu spolu s cukrom, kardamónovými strukmi a vanilkovým luskom rozpoleným na polovicu.
4.
Priveďte do varu.
5.
Teraz pridajte scedenú a vyžmýkanú želatínu a rozpustnú kávu.
6.
Potom zmes preceďte do formičiek, nechajte vychladnúť a uložte do chladničky aspoň na 2 hodiny.
7.
Nakoniec koláč podávajte ozdobený oblátkami.