Panna cotta s kávou a kardamonom

  • Skopírovať odkaz
Panna cotta s kávou a kardamonom main image
Obtiažnosť
Stredna
Čas prípravy
5 Minúty
Čas varenia
10 Minúty
Počet porcií
4 osôb
Keď hovoríme o pudingoch, ako prvý nás napadne pannacotta, puding, ktorý sa zrodil v Piemonte, ale dnes je preslávený po celom svete. To však neznamená, že už nemôže ohromiť: na vytvorenie lahodnej verzie stači jedna lyžička instantnej kávy.
Panna cotta s kávou a kardamonom ingredients
Vegetariánska
Všežravé

Suroviny

  • Vysokotučná smotana 1/2 l
  • Cukor 80 g
  • Rozpustná káva 1 lyžica
  • Želatinové listy 10 g
  • Kardamonové lusky 2
  • Vanilka 1 fazuľa
  • Oblátky

Postup

1. Začnite zmäkčením plátkov želatíny v studenej vode.
2. Potom položte panvicu na sporák.
3. V tomto momente nalejte do hrnca smotanu spolu s cukrom, kardamónovými strukmi a vanilkovým luskom rozpoleným na polovicu.
4. Priveďte do varu.
5. Teraz pridajte scedenú a vyžmýkanú želatínu a rozpustnú kávu.
6. Potom zmes preceďte do formičiek, nechajte vychladnúť a uložte do chladničky aspoň na 2 hodiny.
7. Nakoniec koláč podávajte ozdobený oblátkami.
Súvisiace recepty