Omeleta s špargľou, pražskou šunkou a syrom

  • Skopírovať odkaz
Omeleta s špargľou, pražskou šunkou a syrom main image
Obtiažnosť
Nízka
Čas prípravy
5 Minúty
Čas varenia
8 Minúty
Počet porcií
4 osôb
Omeleta je jedným z najznámejších receptov francúzskej tradicíe. Na rozdiel od našej "frittaty" pridávajú naši susedia plnku až po uvarení, pričom dbajú na to, aby bola zmes mierne tekutá. Pár minút...a voilá, je pripravená na vychutnanie.
Omeleta s špargľou, pražskou šunkou a syrom ingredients
Bez lepku
Všežravé

Suroviny

  • Vajce 4
  • Varená špargľa 12
  • Pražská šunka 100 g
  • Údený plesnivý syr 80 g
  • Maslo 2 malé hrudky
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

1. Najprv rozšľahajte vajcia a ochuťte ich soľou a korením.
2. Potom zapnite sporák.
3. Panvicu s nepriľnavým povrchom vymastite maslom.
4. Potom na ňu nalejte štvrtinu vaječnej zmesi a na jednu polovicu omelety položte pásiky syra, plátky pražskej šunky a 3 špargle.
5. V tomto momente zložte omeletu na polovicu, niekoľko minút povarte a podávajte horúcu.
Súvisiace recepty