Tento neobvyklý, ale jedinečný recept určite zaujme ako chutné predjedlo, pretože kombinuje jemnú, krehkú štruktúru francúzskeho tarte tatin s prirodzenou sladkosťou cibule, pripravenú s posypom cukru.
Suroviny
- Krehké cesto 250 g
- Opečená cibuľa 3
- Maslo 30 g
- Krupicový cukor 3 lyžice
Postup
1.
Cibuľu ošúpte a nakrájajte na plátky.
2.
Dno špeciálneho taniera Crisp posypte cukrom, pridajte nakrájané maslo a nakrájanú cibuľu. Pečte 6 minút v mikrovlnnej rúre nastavenej na Crisp.
3.
Vyberte a nechajte mierne vychladnúť, potom rozvaľkajte krehké cesto na tenkú vrstvu a položte ju na cibuľu.
4.
Vložte tanier Crisp do mikrovlnnej rúry, zvoľte Crisp a nastavte čas prípravy na 15 minút.
5.
Po upečení otočte na veľký tanier dnom nahor a podávajte nakrájané na plátky, ozdobené jedlými kvetmi naaranžovanými na jednej strane taniera.