Morský vlk je ľahká a voňavá ryba. Skutočnosť, že je protagonistom mnohých diét, nás nesmie presvedčiť, že nie je lahodná. Skúste jeho arómu zvýrazniť pomarančovou kôrou a niekoľkými semienkami fenikla: získate vynikajúci druhý chod.
Suroviny
- Filety z morského vlka 4
- Fenikel 2
- Biele víno Pol pohára
- Maslo 30 g
- Pomarančová kôra nakrájaná na pásiky 1
- Olej 1 lyžica
- Bazalka niekoľko lístkov
- Semienka feniklu 1 čajová lyžička
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
1.
Najprv bryndzové filety potrieme olivovým olejom, posypeme semienkami feniklu, polovicou nasekanej bazalky a niekoľkými malými prúžkami pomarančovej kôry, osolíme a okoreníme.
2.
Potom očistite fenikel a nakrájajte ho na tenké pásiky.
3.
Potom položte panvicu na sporák.
4.
Pridajte maslo a nechajte ho rozpustiť.
5.
Pridáme fenikel, 2 minúty podusíme, osolíme, zalejeme bielym vínom a necháme ho odpariť.
6.
Potom fenikel odložte a na panvicu vložte filety z morského vlka; opečte ich z oboch strán, pridajte fenikel a posypte zvyšnou bazalkou a pomarančovou kôrou. Podávajte ihneď.