Morský vlk feniklový

  • Skopírovať odkaz
Morský vlk feniklový main image
Obtiažnosť
Nízka
Čas prípravy
10 Minúty
Čas varenia
15 Minúty
Počet porcií
4 osôb
Morský vlk je ľahká a voňavá ryba. Skutočnosť, že je protagonistom mnohých diét, nás nesmie presvedčiť, že nie je lahodná. Skúste jeho arómu zvýrazniť pomarančovou kôrou a niekoľkými semienkami fenikla: získate vynikajúci druhý chod.
Morský vlk feniklový ingredients
Bez lepku
Pescetariánska
Všežravé

Suroviny

  • Filety z morského vlka 4
  • Fenikel 2
  • Biele víno Pol pohára
  • Maslo 30 g
  • Pomarančová kôra nakrájaná na pásiky 1
  • Olej 1 lyžica
  • Bazalka niekoľko lístkov
  • Semienka feniklu 1 čajová lyžička
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

1. Najprv bryndzové filety potrieme olivovým olejom, posypeme semienkami feniklu, polovicou nasekanej bazalky a niekoľkými malými prúžkami pomarančovej kôry, osolíme a okoreníme.
2. Potom očistite fenikel a nakrájajte ho na tenké pásiky.
3. Potom položte panvicu na sporák.
4. Pridajte maslo a nechajte ho rozpustiť.
5. Pridáme fenikel, 2 minúty podusíme, osolíme, zalejeme bielym vínom a necháme ho odpariť.
6. Potom fenikel odložte a na panvicu vložte filety z morského vlka; opečte ich z oboch strán, pridajte fenikel a posypte zvyšnou bazalkou a pomarančovou kôrou. Podávajte ihneď.
Súvisiace recepty