Morský Bassa Filé so Salmorigliovou Omáčkou

  • Skopírovať odkaz
Morský Bassa Filé so Salmorigliovou Omáčkou main image
Obtiažnosť
Nízka
Čas prípravy
20 Minúty
Čas varenia
Chef Plus: 7 minút
Supreme Chef: 8 minút
Počet porcií
4 osôb
Salmoriglio je najznámejšia tradičná sicílska omáčka používaná na dochutenie grilovaného mäsa a rýb. Jej názov je odvodený od oregana, ktoré je jednou z jej hlavných zložiek. V tejto aromatickej verzii sa namiesto oregana používa mäta a k citrónu sa pridáva pomaranč, čím vzniká mimoriadne zaujímavá kombinácia.
Morský Bassa Filé so Salmorigliovou Omáčkou ingredients
Bez lepku
Pescetariánska
Všežravé

Suroviny

  • Filety z morského vlka, 150 g každý 4 po 150 g
  • Citrón 1
  • Pomaranč 1
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Mäta 2 listy
  • Extra panenský olivový olej 4 lyžice
  • Soľ trošku
  • Biele korenie trošku

Postup

1. V miske emulgujte štavu z citrusových plodov s olejom, nasekanou mätou, soľou a korením.
2. Namočte šikmo narezané filety z morského vlka do oleja a citrusových plodov a otáčajte ich, aby sa ochutili.
3. Filety z morského vlka naaranžujte na tanier Crisp a po marinovaní nechajte odkvapkať.
4. Vložte tanier Crisp do mikrovlnnej rúry, zvoľte Crisp a nastavte čas varenia na 8 minút.
5. Keď sú filety uvarené, ozdobte ich nastrúhanou citrónovou a pomarančovou kôrou, pridajte zmes oleja a citrusových plodov a podávajte.
Súvisiace recepty