Kura na olivách a pomarančoch

  • Skopírovať odkaz
Kura na olivách a pomarančoch main image
Obtiažnosť
Nízka
Čas prípravy
120 Minúty
Čas varenia
40 Minúty
Počet porcií
4 osôb
Už samotný názov tohto receptu evokuje gurmánsku rafinovať a jeho chuť nikdy nezradí prvý dojem. Je to ideálny druhý chod k dôležitej večeri, najmä ak chcete získať hodnotu za peniaze.
Kura na olivách a pomarančoch ingredients
Bez lepku
Všežravé

Suroviny

  • Kuracie prsia 1
  • Pomaranč 1
  • Teggiasche alebo tmavé olivy naložené v oleji 2 lyžice
  • Cherry rajčiny 1 vetvička
  • Biele víno polovica pohára
  • Majoránka 1 vetvička
  • Šalvia niekoľko lístkov
  • Tymián niekoľko vetvičiek
  • Cesnak 1 hřebíček
  • Extra panenský olivový olej podľa chuti
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

1. Kuracie mäso najprv niekoľko hodín marinujeme v bielom víne, pomarančovej kôre, polovici byliniek a polievkovej lyžici oleja.
2. Potom do panvice pridajte lyžicu extra panenského olivového oleja, šalviu, majoránku a tymián (časť si nechajte bokom na neskôr) a strúčik cesnaku; niekoľko minút povarte a potom na ne položte dve polovice kurčaťa vybraté z marinády.
3. V tejto fáze kuracie mäso opečte z oboch strán, pridajte pomarančovú šťavu a olivy a prikryté pokrievkou varte približne pol hodiny.
4. Pridajte aj cherry paradajky nakrájané na štvrtiny a zvyšné bylinky a varte na miernom ohni asi 5 minút.
Súvisiace recepty