Gurmánska verzia skvelého klasického jedla s vyváženou kombináciou lístkového cesta a krému, podávaná v malých lahodných porciách, ozdobená kvetmi a naviac čerstvými malinami.
Suroviny
- Lístkové cesto 150 g
- Žĺtky 4
- Kukuričný škrob 30 g
- Krupicový cukor 60 g
- Práškový cukor 2 lyžice
- Maliny 50 g
- Vanilkový struk 1
- Mlieko 200 ml
- Citrón ½
Postup
1.
V mise vyšľahajte žĺtky s cukrom do hladkej peny.
2.
Pridajte kukuričný škrob a dobre premiešajte.
3.
Pridajte mlieko, vanilkový struk a citrónovú kôru a dobre premiešajte do hladka.
4.
Misu zakryte priehľadnou fóliou vhodnou do mikrovlnnej rúry a vložte ju do mikrovlnnej rúry: nastavte výkon 750 W na 2 minúty pre 2 porcie, 4 minúty pre 4 porcie.
5.
Medzitým rozvaľkajte lístkové cesto a nakrájajte ho na obdĺžniky široké asi 1 prst.
6.
Obdĺžniky položte na špeciálny tanier Crisp a posypte ich práškovým cukrom.
7.
Tanier Crisp vložte do mikrovlnnej rúry, zvoľte Crisp a nastavte čas prípravy na 11 minút.
8.
Po upečení lístkového cesta pripravte tortu tak, že na tanier striedavo vodorovne aranžujete vrstvy krému a vrstvy lístkového cesta. Potom ho ozdobte malinami a prikryte malými jedlými kvetmi.