Krehký rez, ktorý sa nevzdáva chuti, doplnený sviežou, farebnou omáčkou. Tento recept, s mäsom ako hlavným protagonistom a živými tónmi tymiánu, citróna a petržlenu, ponúkne dotyk leta, ideálny pre všetky ročné obdobia.
Suroviny
- Hovädzia sviečková 4 plátky
- Žltá a zelená paprika 100 g
- Rajčiny 100 g
- Červená cibuľa 50 g
- Tymián, petržlen a mäta 1 malý zväzok
- Šťava z polovice citróna
- Extra panenský olivový olej 4 lyžice
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
1.
Rajčiny a papriky zbavíme semienok a posekáme ich.
2.
Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno.
3.
V tejto chvíli nasekáme aromatické bylinky, plátky sviečkovice potrieme trochou oleja a posypeme ich hrsťou byliniek, ako aj soľou a korením.
4.
Teraz je čas dať všetku zeleninu do misy, pridať citrónovú šťavu, zvyšný olej a bylinky a ochutiť soľou a korením.
5.
V tomto okamihu položte gril na sporák.
6.
Je čas rozohriať varnú dosku.
7.
A potom naň položte plátky sviečkovice.
8.
Nechajte ich opekať 3-4 minúty z každej strany
9.
Nakoniec každý plátok prelejte vopred pripravenou zeleninovou omáčkou.