Houbové rizoto

  • Skopírovať odkaz
Houbové rizoto main image
Obtiažnosť
Stredna
Čas prípravy
10 Minúty
Čas varenia
20 Minúty
Počet porcií
4 osôb
Hubové rizoto je základným jedlom talianskej kuchyne a veľkou klasikou zimnej sezóny. Túto interpretáciu, v ktorej sa chuť húb prepája s jedmnou chuťou póru a chrumkavou štruktúrou slaniny, ocenia aj tradicionalisti.
Houbové rizoto ingredients
Bez lepku
Vegetariánska
Všežravé

Suroviny

  • Superjemná ryža 300 g
  • Huby 300 g
  • Pór 2
  • Slanina 30 g
  • Extra panenský olivový olej 2 lyžice
  • Maslo 30 g
  • Biele víno 1 pohár
  • Vývar 1 l
  • Nastrúhaný syr Grana 3 lyžice
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

1. Na začiatku očistite pór, odstráňte korene, vonkajšie listy a najtvrdšiu zelenú časť, potom ho umyte a nakrájajte na plátky.
2. Potom očistite a nakrájajte huby a slaninu nakrájajte na pásiky.
3. Vývar zohrejte v hrnci.
4. V tomto momente položte panvicu na sporák, pridajte olej, slaninu, pór a huby a nechajte všetky ingrediencie zhnednúť.
5. Je čas pridať ryžu a 1-2 minúty ju miešať drevenou varechou; prilejte biele víno a nechajte ho na silnom ohni odparovať.
6. Postupne prilievajte horúci vývar a za občasného miešania varte ryžu 15-18 minút.
7. Teraz je čas odstaviť rizoto z ohňa, kým je ešte mäkké a al dente, pridať kocky masla a strúhaný syr Grana a premiešať; nechať chvíľu odpočívať a podávať horúce.
Súvisiace recepty