Sépia je alternatívou mäsa na grile, najmä v lete. Prečo im nedodať trochu šmrncu omáčkou zo sviežich citrusov?
Suroviny
- Sépie 8
- Kôra z jedného citróna 1
- Kôra a šťava z jedného pomaranča 1
- Kapary 1 hrsť
- Petržlen niekoľko listov
- Cesnak 1 strúčik
- Extra panenský olivový olej podľa chuti
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
1.
Začnime tým, že sépie dobre očistíme.
2.
Potom sépie vložte do misky so šťavou z jedného citróna, dvoma lyžicami extra panenského olivového oleja, olúpaným strúčikom cesnaku, soľou a korením.
3.
Nechajte 20 minút odstáť a ochutnajte.
4.
Zapnite sporák a položte naň horúcu platňu.
5.
Teraz je čas smažiť sépie 5-7 minút z každej strany.
6.
Prejdime k príprave dresingu: pomeľte vopred osolené kapary, pomarančovú a citrónovú kôru a trochu petržlenovej vňate.
7.
Pridajte pomarančovú šťavu a niekoľko lyžíc extra panenského olivového oleja.