Grilované chobotnice s citrusovým kaparovým dresinkom

  • Skopírovať odkaz
Grilované chobotnice s citrusovým kaparovým dresinkom main image
Obtiažnosť
Stredna
Čas prípravy
25 Minúty
Čas varenia
12 Minúty
Počet porcií
4 osôb
Sépia je alternatívou mäsa na grile, najmä v lete. Prečo im nedodať trochu šmrncu omáčkou zo sviežich citrusov?
Grilované chobotnice s citrusovým kaparovým dresinkom ingredients
Bez lepku
Pescetariánska
Všežravé

Suroviny

  • Sépie 8
  • Kôra z jedného citróna 1
  • Kôra a šťava z jedného pomaranča 1
  • Kapary 1 hrsť
  • Petržlen niekoľko listov
  • Cesnak 1 strúčik
  • Extra panenský olivový olej podľa chuti
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

1. Začnime tým, že sépie dobre očistíme.
2. Potom sépie vložte do misky so šťavou z jedného citróna, dvoma lyžicami extra panenského olivového oleja, olúpaným strúčikom cesnaku, soľou a korením.
3. Nechajte 20 minút odstáť a ochutnajte.
4. Zapnite sporák a položte naň horúcu platňu.
5. Teraz je čas smažiť sépie 5-7 minút z každej strany.
6. Prejdime k príprave dresingu: pomeľte vopred osolené kapary, pomarančovú a citrónovú kôru a trochu petržlenovej vňate.
7. Pridajte pomarančovú šťavu a niekoľko lyžíc extra panenského olivového oleja.
Súvisiace recepty