Fondue so zeleninou

  • Skopírovať odkaz
Fondue so zeleninou main image
Obtiažnosť
Stredna
Čas prípravy
5 Minúty
Čas varenia
10 Minúty
Počet porcií
8 osôb
Tajomstvom dokonalého fondue je trpezlivosť. Syr sa musí rozpúšťať pomaly, k čomu prispieva nekonečné otáčanie naberačky. Akonáhle je však syrový krém hotový, bude každá zelenina neodolateľná. Vyskúšajte sami.
Fondue so zeleninou ingredients
Bez lepku
Vegetariánska
Všežravé

Suroviny

  • Syr Fontina 400 g
  • Plnotučné mlieko 200 g
  • Maslo 25 g
  • Vajce 4 žĺtky
  • Soľ podľa chuti
  • Artičoky, zemiaky a varená cuketa 400 g

Postup

1. Po odstránení kôry začnite krájaním syra Fontina.
2. Potom položte hrniec na sporák.
3. Do hrnca dajte syr, žĺtky, mlieko a maslo.
4. Zapnite sporák. V tejto fáze neustále miešajte, kým tekutý krém nezhustne.
5. Odstavte hrniec z ohňa, len čo zmes začne hustnúť.
6. V tomto momente je fondue pripravené na podávanie s pripravenou zeleninou.
Súvisiace recepty