Dusené plnené artičoky

  • Skopírovať odkaz
Dusené plnené artičoky main image
Obtiažnosť
Nízka
Čas prípravy
10 Minúty
Čas varenia
70 Minúty
Počet porcií
4 osôb
Plnené artičoky na panvici je možné podávať ako prílohu alebo druhý chod, najmä v tomto recepte, kde je mierna horká chuť artičokov vyvážená sladkosťou syra.
Dusené plnené artičoky ingredients
Vegetariánska
Všežravé

Suroviny

  • Artičoky 4
  • Plátky starého remeselného chleba 2
  • Syr Pecorino 50 g
  • Vláknitý syr typu Edam nebo mozzarella 50 g
  • Parmezán 30 g
  • Tymián niekoľko vetvičiek
  • Petržlen niekoľko lístkov
  • Mäta niekoľko lístkov
  • Extra panenský olivový olej podle chuti
  • Cesnak 1 strúčik
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

1. Pre začiatok odstráňte tvrdé vonkajšie listy artičokov a vnútro očistite špičkou noža, aby ste odstránili chĺpky na spodnej strane.
2. Je čas pripraviť náplň: odstráňte kôrky a chlieb rozmixujte spolu so syrom, tymiánom, petržlenom a mätou.
3. V tomto okamihu artičoky naplňte a pevne ich pritlačte, aby ich plnka vyplnila.
4. Zapnite sporák a postavte priestorný hrniec na oheň.
5. Je čas pridať niekoľko lyžíc extra panenského olivového oleja, strúčik cesnaku a niekoľko vetvičiek tymiánu: artičoky tiež umiestnite tak, aby sa náplň počas varenia nedostala von.
6. Pridajte soľ a korenie a varte na stredne nízkom plamení 1 hodinu za stáleho miešania a s pokrievkou.
7. V prípade potreby pridajte naberačku vody, aby sa artičoky lepšie uvarili. Podávajte horúce.
Súvisiace recepty