Dusená hovädzia sviečková so zeleninou a remuládou alebo zelenou omáčkou

  • Skopírovať odkaz
Dusená hovädzia sviečková so zeleninou a remuládou alebo zelenou omáčkou main image
Obtiažnosť
Nízka
Čas prípravy
10 Minúty
Čas varenia
35 Minúty
Počet porcií
6 osôb
Omáčka Remoulade má francúzsky pôvod. Pripravíte ju tak, že prichystáte čerstvú majonézu a pridáte nasekané kapary, uhorky a aromatické bylinky. Vďaka svojej pikantnej chuti je ideálnym doplnkom pre Bollito, kráľa zimných receptov.
Dusená hovädzia sviečková so zeleninou a remuládou alebo zelenou omáčkou ingredients
Bez lepku
Všežravé

Suroviny

  • Hovädzia sviečková 1,2 kg
  • Mrkva 3
  • Pór 2
  • Stonka zeleru 4
  • Zemiaky 2
  • Cibuľa so zapichnutými klinčekmi 1
  • Petržlen 2 vetvičky
  • Vavrín 2 listy
  • Hrubá soľ
  • Guličky korenia
  • Remoulade alebo zelená omáčka

Postup

1. Na začiatku očistite zeleninu: ošúpte mrkvu a zemiaky, odstráňte listy zo zeleru a tiež korene a zelené časti póru.
2. Teraz dajte do hrnca 3 litre vody, postavte ho na sporák a pridajte soľ, zeleninu, korenie a bylinky.
3. Potom priveďte vodu do varu a varte ju približne desať minút.
4. Potom pridáme dvakrát previazanú sviečkovú a varíme 10-15 minút; mäso by malo byť v strede ružové.
5. Nakoniec podávajte nakrájanú sviečkovú s nakrájanou zeleninou preliatu omáčkou.
Súvisiace recepty