Omáčka Remoulade má francúzsky pôvod. Pripravíte ju tak, že prichystáte čerstvú majonézu a pridáte nasekané kapary, uhorky a aromatické bylinky. Vďaka svojej pikantnej chuti je ideálnym doplnkom pre Bollito, kráľa zimných receptov.
Suroviny
- Hovädzia sviečková 1,2 kg
- Mrkva 3
- Pór 2
- Stonka zeleru 4
- Zemiaky 2
- Cibuľa so zapichnutými klinčekmi 1
- Petržlen 2 vetvičky
- Vavrín 2 listy
- Hrubá soľ
- Guličky korenia
- Remoulade alebo zelená omáčka
Postup
1.
Na začiatku očistite zeleninu: ošúpte mrkvu a zemiaky, odstráňte listy zo zeleru a tiež korene a zelené časti póru.
2.
Teraz dajte do hrnca 3 litre vody, postavte ho na sporák a pridajte soľ, zeleninu, korenie a bylinky.
3.
Potom priveďte vodu do varu a varte ju približne desať minút.
4.
Potom pridáme dvakrát previazanú sviečkovú a varíme 10-15 minút; mäso by malo byť v strede ružové.
5.
Nakoniec podávajte nakrájanú sviečkovú s nakrájanou zeleninou preliatu omáčkou.