Fritovanie a špízy patria k najfantastickejším veciam v kuchyni. Tento recept kombinuje obe, a to zdravým spôsobom, s ľahkou strúhankovou krustou, ktorá spája chrumkavé kuracie mäso s kolečkami čerstvej cukety.
Suroviny
- Tenké plátky kuracieho mäsa 8
- Cuketa 3
- Strúhanka z chleba podľa chuti
- Vajcia 2
- Bazalka, petržlen a majoránka niekoľko listov
- Arašidový olej na smaženie podľa chuti
Postup
1.
Najskôr odstráňte vrchné časti cukiet, umyte ich a nakrájajte na tenké plátky pomocou mandolíny.
2.
Teraz nakrájajte kuracie mäso na plátky rovnakej hrúbky ako plátky cukety.
3.
Potom striedajte plátky kuracieho mäsa a cukety.
4.
V tejto chvíli si pripravte aromatickú zmes na obaľovanie zmiešaním strúhanky, nasekanej bazalky, petržlenovej vňate a majoránky.
5.
Potom z plátkov cukety vytvorte rolky a 3 z nich napichnite na špajdle.
6.
Špízy najprv obalte v rozšľahanom vajíčku a potom v strúhanke, pričom dbajte na to, aby na nich obalovacia zmes dobre priľnula.
7.
V tejto chvíli zapnite sporák a položte naň priestrannú panvicu s vysokým okrajom.
8.
Nalejte veľké množstvo arašidového oleja a zohrejte ho na 180°.
9.
Teraz špízy opečte dozlatista a podávajte ich horúce.