Cuketové a smažené kuracie špízy

  • Skopírovať odkaz
Cuketové a smažené kuracie špízy main image
Obtiažnosť
Nízka
Čas prípravy
15 Minúty
Čas varenia
15 Minúty
Počet porcií
4 osôb
Fritovanie a špízy patria k najfantastickejším veciam v kuchyni. Tento recept kombinuje obe, a to zdravým spôsobom, s ľahkou strúhankovou krustou, ktorá spája chrumkavé kuracie mäso s kolečkami čerstvej cukety.
Cuketové a smažené kuracie špízy ingredients
Všežravé

Suroviny

  • Tenké plátky kuracieho mäsa 8
  • Cuketa 3
  • Strúhanka z chleba podľa chuti
  • Vajcia 2
  • Bazalka, petržlen a majoránka niekoľko listov
  • Arašidový olej na smaženie podľa chuti

Postup

1. Najskôr odstráňte vrchné časti cukiet, umyte ich a nakrájajte na tenké plátky pomocou mandolíny.
2. Teraz nakrájajte kuracie mäso na plátky rovnakej hrúbky ako plátky cukety.
3. Potom striedajte plátky kuracieho mäsa a cukety.
4. V tejto chvíli si pripravte aromatickú zmes na obaľovanie zmiešaním strúhanky, nasekanej bazalky, petržlenovej vňate a majoránky.
5. Potom z plátkov cukety vytvorte rolky a 3 z nich napichnite na špajdle.
6. Špízy najprv obalte v rozšľahanom vajíčku a potom v strúhanke, pričom dbajte na to, aby na nich obalovacia zmes dobre priľnula.
7. V tejto chvíli zapnite sporák a položte naň priestrannú panvicu s vysokým okrajom.
8. Nalejte veľké množstvo arašidového oleja a zohrejte ho na 180°.
9. Teraz špízy opečte dozlatista a podávajte ich horúce.
Súvisiace recepty