Chlieb na Stredomorský Štýl s Bobulami

  • Skopírovať odkaz
Chlieb na Stredomorský Štýl s Bobulami main image
Obtiažnosť
Nízka
Čas prípravy
20 Minúty
Čas varenia
Chef Plus: 9 minút
Supreme Plus: 14,5 minút
Počet porcií
4 osôb
Elegantná reinterpretácia tradičného "melanzane alla parmigiana", ľahko prepečená vďaka nastaveniu Crisp Fry. Vynikajúce predjedlo, výborné aj v lete, alebo chutné zeleninové jedlo ako alternatíva k mäsu či rybe.
Chlieb na Stredomorský Štýl s Bobulami ingredients
Vegetariánska
Všežravé

Suroviny

  • Baklažán 300 g
  • Strúhanka 200 g
  • Bazalka 2 listy
  • Sladká paprika 1 lžíce
  • Vajce 2
  • Celozrnná múka 50 g
  • Cherry rajčiny 100 g
  • Parmigiano Reggiano 50 g
  • Extra panenský olivový olej 4 lyžice
  • Soľ trošku
  • Biele korenie trošku

Postup

1. Nastrúhajte parmezán a rozkrojte cherry rajčiny na polovice.
2. Rajčiny zmiešajte s olejom, soľou a korením a pridajte parmezán.
3. Bazalku nasekajte a dajte do misy so strúhankou a paprikou, potom ju dochuťte okejom, soľou a korením.
4. Ošúpte baklažány a nakrájajte ich na 1,5 cm obdĺžniky.
5. Obdĺžniky namočíme do múky a potom do rozšľahaného vajca.
6. Potom ich namočíme do strúhanky, pritlačíme, aby sa obalili a položíme na tanier Crisp.
7. Tanier Crisp vložte do mikrovlnnej rúry, vyberte možnosť Crisp Fry a nastavte čas prípravy na 14 minút a 30 sekúnd.
8. Po zohriatí v mikrovlnnej rúre pri výkone 750 W počas 1 minúty podávajte horúce so smotanovými cherry rajčinami a parmezánom.
Súvisiace recepty