Chladené zeleninové gazpacho

  • Skopírovať odkaz
Chladené zeleninové gazpacho main image
Obtiažnosť
Nízka
Čas prípravy
20 Minúty
Čas varenia
20 Minúty
Počet porcií
4 osôb
Všetky farby a energia leta sú obsiahnuté v tomto recepte na gazpacho, ktorého základom je zelenina, ktorá bola ľahko blanšírovaná a schladená vo vode a ľade, aby si zachovala svoju farbu a tým aj všetku energiu.
Chladené zeleninové gazpacho ingredients
Vegetariánska
Pescetariánska
Všežravé

Suroviny

  • Červená repa 200 g
  • Žltá mrkva 100 g
  • Zelená paprika 50 g
  • Paradajky 200 g
  • Jablčný ocot 30 ml
  • Extra panenský olivový olej 4 čajové lyžičky
  • Soľ
Chladené zeleninové gazpacho - video cover

Postup

1. Na indukčnú varnú dosku postavte 2 hrnce plné vody.
2. Vodu mierne osoľte a nastavte funkciu varenia.
3. Ošúpte mrkvu a nakrájajte ju na plátky.
1. Chladené zeleninové gazpacho - step1
2. Chladené zeleninové gazpacho - step2
3. Chladené zeleninové gazpacho - step3
4. Plátky mrkvy ponorte do vriacej vody.
5. Papriku nakrájajte na pásiky a potom na kocky a ponorte ju do druhého hrnca.
6. Vodu sceďte a zeleninu preložte do misy s vodou a ľadom.
4. Chladené zeleninové gazpacho - step4
5. Chladené zeleninové gazpacho - step5
6. Chladené zeleninové gazpacho - step6
7. Postup zopakujte s červenou repou.
8. Nakrájajte spodnú časť paradajok a ponorte ich na 1 minútu do vody.
9. Sceďte a presuňte do ľadovej vody.
7. Chladené zeleninové gazpacho - step7
8. Chladené zeleninové gazpacho - step8
9. Chladené zeleninové gazpacho - step9
10. Po vychladnutí odstráňte z paradajok šupku
11. Červenú repu sceďte a nechajte ju bokom.
12. Zeleninu zmiešajte s octom, olejom, štipkou soli a 2 kockami ľadu.
10. Chladené zeleninové gazpacho - step10
11. Chladené zeleninové gazpacho - step11
12. Chladené zeleninové gazpacho - step12
13. Pomocou lyžice usporiadajte vrstvy v pohároch, aby sa farby premiešali, a podávajte.
13. Chladené zeleninové gazpacho - step13
Súvisiace recepty