Všetky farby a energia leta sú obsiahnuté v tomto recepte na gazpacho, ktorého základom je zelenina, ktorá bola ľahko blanšírovaná a schladená vo vode a ľade, aby si zachovala svoju farbu a tým aj všetku energiu.
Suroviny
- Červená repa 200 g
- Žltá mrkva 100 g
- Zelená paprika 50 g
- Paradajky 200 g
- Jablčný ocot 30 ml
- Extra panenský olivový olej 4 čajové lyžičky
- Soľ
Postup
1.
Na indukčnú varnú dosku postavte 2 hrnce plné vody.
2.
Vodu mierne osoľte a nastavte funkciu varenia.
3.
Ošúpte mrkvu a nakrájajte ju na plátky.
1.
2.
3.
4.
Plátky mrkvy ponorte do vriacej vody.
5.
Papriku nakrájajte na pásiky a potom na kocky a ponorte ju do druhého hrnca.
6.
Vodu sceďte a zeleninu preložte do misy s vodou a ľadom.
4.
5.
6.
7.
Postup zopakujte s červenou repou.
8.
Nakrájajte spodnú časť paradajok a ponorte ich na 1 minútu do vody.
9.
Sceďte a presuňte do ľadovej vody.
7.
8.
9.
10.
Po vychladnutí odstráňte z paradajok šupku
11.
Červenú repu sceďte a nechajte ju bokom.
12.
Zeleninu zmiešajte s octom, olejom, štipkou soli a 2 kockami ľadu.
10.
11.
12.
13.
Pomocou lyžice usporiadajte vrstvy v pohároch, aby sa farby premiešali, a podávajte.
13.