Vajcia, zemiaky, syr, strúhanka. Hoci sa krokety často podávajú ako predjedlo, majú všetky ingrediencie k tomu, aby boli kompletným jedlom. A ak sú obohatené o chuť jemných byliniek, je ich úspech zaručený.
Suroviny
- Varené zemiaky 500 g
- Chlebová strúhanka 150 g
- Parmezán 60 g
- Múka 50 g
- Vajce 2
- Šalvia niekoľko lístkov
- Tymián niekoľko vetvičiek
- Pikantné niekoľko vetvičiek
- Soľ a korenie podľa chuti
- Arašidový olej dostatok na smaženie
Postup
1.
Zemiaky roztlačte, kým sú ešte teplé.
2.
V tomto momente ich nechajte vychladnúť, potom pridajte múku, polovicu strúhanky, tymián, šalviu a šalviové lístky nasekané nadrobno, jedno vajce, soľ, korenie a parmezán, kým zmes nie je hladká.
3.
Potom navlhčenými rukami uchopte za hrsť zemiakového cesta, každú z nich vytvarujte do tvaru valčeka, obaľte ich najprv v rozšľahanom vajci a potom v strúhanke, pričom dbajte na to, aby sa dobre prilepili na krokety.
4.
Teraz je čas zapnúť sporák a dať naň priestrannú panvicu s veľkým množstvom arašidového oleja.
5.
Je čas vyprážať ich pri teplote približne 180°, kým nie sú úplne zlatisté. Osušte na papierových utierkach a podávajte horúce!