Bylinkové zemiakové krokety

  • Skopírovať odkaz
Bylinkové zemiakové krokety main image
Obtiažnosť
Nízka
Čas prípravy
10 Minúty
Čas varenia
20 Minúty
Počet porcií
4 osôb
Vajcia, zemiaky, syr, strúhanka. Hoci sa krokety často podávajú ako predjedlo, majú všetky ingrediencie k tomu, aby boli kompletným jedlom. A ak sú obohatené o chuť jemných byliniek, je ich úspech zaručený.
Bylinkové zemiakové krokety ingredients
Vegetariánska
Všežravé

Suroviny

  • Varené zemiaky 500 g
  • Chlebová strúhanka 150 g
  • Parmezán 60 g
  • Múka 50 g
  • Vajce 2
  • Šalvia niekoľko lístkov
  • Tymián niekoľko vetvičiek
  • Pikantné niekoľko vetvičiek
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Arašidový olej dostatok na smaženie

Postup

1. Zemiaky roztlačte, kým sú ešte teplé.
2. V tomto momente ich nechajte vychladnúť, potom pridajte múku, polovicu strúhanky, tymián, šalviu a šalviové lístky nasekané nadrobno, jedno vajce, soľ, korenie a parmezán, kým zmes nie je hladká.
3. Potom navlhčenými rukami uchopte za hrsť zemiakového cesta, každú z nich vytvarujte do tvaru valčeka, obaľte ich najprv v rozšľahanom vajci a potom v strúhanke, pričom dbajte na to, aby sa dobre prilepili na krokety.
4. Teraz je čas zapnúť sporák a dať naň priestrannú panvicu s veľkým množstvom arašidového oleja.
5. Je čas vyprážať ich pri teplote približne 180°, kým nie sú úplne zlatisté. Osušte na papierových utierkach a podávajte horúce!
Súvisiace recepty