Guacamole je veľmi stará omáčka, ktorá sa vyrába najmä z limetky a avokáda. Korene tejto tradície siahajú až do aztéckej kultúry. Jej silnou stránkou je univerzálnosť, vďaka ktorej ju môžete kombinovať aj s mäsovými jedlami, ako v tomto recepte.
Suroviny
- Bravčové mäso 200 g
- Klobása 200 g
- Korenie 1
- Rozmarín
- Limetka 1
- Extra panenský olivový olej
- Bobkové listy
- Soľ a korenie podľa chuti
- Príprava guacamole:
- Avokádo 1
- Rajčina 1
- Štipľavá paprika 1
- Polovica baby cibule
- Rasca trošku
- Šťava z polovice citróna
- Extra panenský olivový olej 2 lyžice
- Nasekaný koriander alebo petržlen
- Soľ a korenie
Postup
1.
Začnime guacamole: V miske roztlačte vidličkou dužinu, pokvapkajte limetkovou šťavou a dochuťte olejom, soľou a korením.
2.
Potom nakrájajte paradajky a cibuľu na kocky, nasekajte koriander a chilli, pridajte rascu a premiešajte.
3.
Bravčové mäso nakrájajte na kocky, papriku očistite a nakrájajte, limetku nakrájajte na mesiačiky a klobásu na kúsky.
4.
V tejto fáze napichujte mäso na špajdle, striedavo na kocky nakrájané bravčové mäso, kúsky klobásy, plátky limetky, papriky a bobkové listy, všetky špízy potrite olejom a okoreňte olejom a korením.
5.
V tejto fáze položte gril na sporák.
6.
Je čas zohriať tanier.
7.
Teraz je čas dať špízy na gril a grilovať ich 7 minút z každej strany.
8.
Nakoniec sú pripravené na podávanie s guacamole.