Bravčové špízy s guacamole

  • Skopírovať odkaz
Bravčové špízy s guacamole main image
Obtiažnosť
Nízka
Čas prípravy
15 Minúty
Čas varenia
15 Minúty
Počet porcií
4 osôb
Guacamole je veľmi stará omáčka, ktorá sa vyrába najmä z limetky a avokáda. Korene tejto tradície siahajú až do aztéckej kultúry. Jej silnou stránkou je univerzálnosť, vďaka ktorej ju môžete kombinovať aj s mäsovými jedlami, ako v tomto recepte.
Bravčové špízy s guacamole ingredients
Bez lepku
Všežravé

Suroviny

  • Bravčové mäso 200 g
  • Klobása 200 g
  • Korenie 1
  • Rozmarín
  • Limetka 1
  • Extra panenský olivový olej
  • Bobkové listy
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Príprava guacamole:
  • Avokádo 1
  • Rajčina 1
  • Štipľavá paprika 1
  • Polovica baby cibule
  • Rasca trošku
  • Šťava z polovice citróna
  • Extra panenský olivový olej 2 lyžice
  • Nasekaný koriander alebo petržlen
  • Soľ a korenie

Postup

1. Začnime guacamole: V miske roztlačte vidličkou dužinu, pokvapkajte limetkovou šťavou a dochuťte olejom, soľou a korením.
2. Potom nakrájajte paradajky a cibuľu na kocky, nasekajte koriander a chilli, pridajte rascu a premiešajte.
3. Bravčové mäso nakrájajte na kocky, papriku očistite a nakrájajte, limetku nakrájajte na mesiačiky a klobásu na kúsky.
4. V tejto fáze napichujte mäso na špajdle, striedavo na kocky nakrájané bravčové mäso, kúsky klobásy, plátky limetky, papriky a bobkové listy, všetky špízy potrite olejom a okoreňte olejom a korením.
5. V tejto fáze položte gril na sporák.
6. Je čas zohriať tanier.
7. Teraz je čas dať špízy na gril a grilovať ich 7 minút z každej strany.
8. Nakoniec sú pripravené na podávanie s guacamole.
Súvisiace recepty