Bavorská torta z pistácií a bielej čokolády s mangovou omáčkou

  • Skopírovať odkaz
Bavorská torta z pistácií a bielej čokolády s mangovou omáčkou main image
Obtiažnosť
Stredna
Čas prípravy
10 Minúty
Čas varenia
2 Minúty
Počet porcií
6 osôb
Klasika francúzskej kuchyne, ktorá je v tejto verzii obohatená o pikantné tóny pistácií a sviežu a nečakanú chuť manga. Bavarois je puding, ktorý sa ľahko pripravuje, ale má skvelý účinok. Ideálny dezert na sladké zakončenie každej večere.
Bavorská torta z pistácií a bielej čokolády s mangovou omáčkou ingredients
Bez lepku
Vegetariánska
Všežravé

Suroviny

  • Mlieko 1/4 dl
  • Čerstvá smotana 2,5 dl
  • Vaječné žĺtky 3
  • Cukor 150 g
  • Pistácie, vylúpané a olúpané 70 g
  • Želatinové pláty 12 g
  • Biela čokoláda 30 g
  • 1 očistené mango 300 g
  • Cukor 100 g

Postup

1. Začnete so zmäkčením želatíny v studenej vode. Potom rozmixujeme pistácie, až kým sa nezmenia na prášok a nasekáme čokoládu.
2. Následnej zmiešame v mise žĺtky s cukrom: pridáme nasekané pistácie a zalejeme mliekom.
3. Je čas preliať zmes do hrnca, postaviť na strednú teplotu a za stáleho miešania priviesť na 85°.
4. Pridáme scedenú želatínu a miešame, pokiaľ sa úplne nerozpustí.
5. V tejto chvíli zmes prelejte do misy, pridajte nasekanú čokoládu: nechajte ju úplne vychladnúť a vmiešajte šľahačku: najlejte do jednotlivých ramekinov a dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny.
6. Tortu prelejte mangovou salsou.
7. Na omáčku zmiešajte mango s cukrom.
Súvisiace recepty