Baklažánové kapsičky plnené šunkou, syrom a bazalkou

  • Skopírovať odkaz
Baklažánové kapsičky plnené šunkou, syrom a bazalkou main image
Obtiažnosť
Nízka
Čas prípravy
8 Minúty
Čas varenia
10 Minúty
Počet porcií
4 osôb
Zvonku chrumkavé a aromatické, vo vnútri mäkké a ľahodné. Baklažánové závitky sú jednoduchým jedlom, ktorý zaujme štruktúrou svojej chuti: vrstva po vrstve odhľaduje nové chute, jednu aromatickejšiu než druhú.
Baklažánové kapsičky plnené šunkou, syrom a bazalkou ingredients
Všežravé

Suroviny

  • Jeden veľký baklažán 1
  • Šunka 120 g
  • Vláčny syr 60 g
  • Bazalka niekoľko lístkov
  • Vajce 2
  • Chlebová strúhanka podľa chuti
  • Extra panenský olivový olej podľa chuti

Postup

1. Na začiatku baklažán umyte, odstráňte stopku a nakrájajte ho pozdĺžne na tenké plátky pomocou krájača, mandolíny alebo ostrého noža. (asi 8 plátkov)
2. Teraz nakrájajte syr na plátky.
3. V tejto chvíli oviňte plátok šunky okolo syra a lístka bazalky, aby ste vytvorili malé kapsičky, a jednu z nich vložte do každého plátku baklažánu.
4. Potom každý plnený plátok preložte na polovicu a upevnite jedným alebo dvoma špáradlami.
5. Plátky najprv namočte do vaječného cesta a potom ich obaľte v strúhanke.
6. Teraz zapnite sporák a dajte naň veľký hrniec s veľkým množstvom panenského olivového oleja.
7. Smažte ich pri teplote približne 180 stupňov dozlatista, osušte na papierových utierkach a jedzte ich ešte horúce.
Súvisiace recepty