Zvonku chrumkavé a aromatické, vo vnútri mäkké a ľahodné. Baklažánové závitky sú jednoduchým jedlom, ktorý zaujme štruktúrou svojej chuti: vrstva po vrstve odhľaduje nové chute, jednu aromatickejšiu než druhú.
Suroviny
- Jeden veľký baklažán 1
- Šunka 120 g
- Vláčny syr 60 g
- Bazalka niekoľko lístkov
- Vajce 2
- Chlebová strúhanka podľa chuti
- Extra panenský olivový olej podľa chuti
Postup
1.
Na začiatku baklažán umyte, odstráňte stopku a nakrájajte ho pozdĺžne na tenké plátky pomocou krájača, mandolíny alebo ostrého noža.
(asi 8 plátkov)
2.
Teraz nakrájajte syr na plátky.
3.
V tejto chvíli oviňte plátok šunky okolo syra a lístka bazalky, aby ste vytvorili malé kapsičky, a jednu z nich vložte do každého plátku baklažánu.
4.
Potom každý plnený plátok preložte na polovicu a upevnite jedným alebo dvoma špáradlami.
5.
Plátky najprv namočte do vaječného cesta a potom ich obaľte v strúhanke.
6.
Teraz zapnite sporák a dajte naň veľký hrniec s veľkým množstvom panenského olivového oleja.
7.
Smažte ich pri teplote približne 180 stupňov dozlatista, osušte na papierových utierkach a jedzte ich ešte horúce.